Pénzügyek játékos köntösben

Rovat

Megosztás

 – avagy eredményes és hatékony oktatás könnyed formában  –

Azok a diákok, akik részt vettek az O.K. Központ tréningjein, már valószínűleg tudatosabban tervezik a nyarat, hiszen az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (röviden O.K. Központ) éppen abban nyújt nagy segítséget, hogy ne csak a hétköznapokban, hanem a szünidőben is éberek maradjatok a pénzügyeitek terén.

Az O.K. Központ az elmúlt másfél év során több mint 15000 diák számára nyújtott pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációs tréningeket, valamint további több tízezer fiatalt szólított meg – jövőtudatosságot erősítő gondolatokkal, játékokkal – különböző rendezvényeken. A sikereket egyértelműen mutatja az is, hogy az intézmény trénerei már számos határon túli iskolában megfordultak, így több ezer külföldön élő magyar diákhoz is eljuthatott az egyedülálló oktatási program.

És hogy mi a titok? Az O.K. Központ kiemelkedő eredményeinek hátterében a különleges, interaktivitásra épülő tartalom és a színes, változatos tréningválaszték mellett fontos szerepe van az intézmény által alkalmazott újszerű és meggyőző oktatási módszernek, melynek légyege a szórakoztatva tanítás, azaz a „játék”, a prezentáció, a feladat, a szituációs helyzet és a megbeszélés. Ráadásul a tréningek ingyenesek és számos, egyéni érdeklődési körödhöz közel álló téma közül választhatsz, így nemcsak általános pénzügyi ismeretekre tehetsz szert, hanem karriertervednek, álmaidnak és céljaidnak megfelelően bővítheted tudásod. Ha például érdekel a média, a kommunikáció világa, válaszd a „Média és Üzlet” témakörét, de ha inkább a sport területén képzeled el a jövőd, iratkozz be a „Sport és Üzlet” elnevezésű tréningmodulra. Szeptemberig már nincs szabad tréning időpont, de ha siettek – és előrelátóan terveztek – már most bejelentkezhettek az őszi programok valamelyikére!

Igaz, az O.K. Központ Budapesten van, de már megnyílt az első vidéki iroda Nyíregyházán, melynek köszönhetően még több diák vehet részt a képzéseken. Persze az sem akadály, ha a fenti két helyszíntől távolabb eső településen van az iskolátok, az O.K. Központ „mozgó trénerei” akár személyesen is ellátogatnak hozzátok, hogy ti is elsajátíthassátok „játék közben” a legfontosabb pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási alapismereteket és jövőtudatossá váljatok.

További információkat a www.okkozpont.hu honlapon találhatsz.

A Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjáról

Az O.K. Központ ingyenes tréningei során olyan pénzügyi és gazdasági ismereteket ad át a fiataloknak, amelyek segítségével a jövőben tudatosabban kezelhetik saját pénzügyeiket, megvalósíthatják életcéljaikat. Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosító számú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja” című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.

OK kozpont logo

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta