Dicséretre méltó teljesítmény – Világkupát nyert az Óbudai Jutsu Kai Kan SE

Rovat

Megosztás

Az idei Nyílt Kempo Világkupa versenyén elsöprő győzelmet aratott az Óbudai Jutsu Kai Kan SE csapata, akik a Torashin Dojo tagjaival egyesülve küzdöttek meg az ellenfelekkel.

A megmérettetések Százhalombattán zajlottak, egyidejűleg a XIII. Juhász Ferenc Emlékversennyel és WMMAA-bajnoksággal.

Az Óbudai Jutsu Kai Kai SE kiváló csapatát készítette fel Shihan Pospischil Tamás mester, méghozzá áttörő sikerrel, hiszen a Nyílt Kempo Világkupa csapatbajnokaiként térhettek haza a gyerekek.

A kupa legtöbb érmet nyert versenyzője, a kis Kollár Ágoston is Shihan Pospischil Tamás mester kezei közül került ki.

2015. Sári megnyeri a fegyveres formagyakorlat vegyes kategóriáját
Sári megnyeri a fegyveres formagyakorlat vegyes kategóriáját

 

A Torashin Dojo csapatának felkészítő mestere, Spalovszky Csaba sensei is büszkén képviselte versenyzőit. A Világkupáról ők sem tértek haza üres kézzel. A Torashin Dojo 8 versenyzője 10 érmet szerzett a Világkupán: 2 aranyat, 7 ezüstöt és 1 bronzot.

Kota Sára, két fiút magamögé utasítva nyerte meg a haladó fegyveres formagyakorlatot, szamuráj karddal (katana). A haladó formagyakorlatban bronzéremmel büszkélkedhet a fiatal lány.

Az önvédelem versenyszámában – amely egyben a ju-jutsu gyakorlók egyik fő területe – Bóbák Péter jeleskedett a legjobban. Érdekesség, hogy Péter segítője Zsigmond-Székely Csaba (“Zsiga”) volt, Péter pedig Zsiga támogatója. A második helyet Zsiga szerezte meg egy már meglévő ezüstje mellé.

Péter és Zsiga - a győztes páros önvédelmi számban
Péter és Zsiga – a győztes páros önvédelmi számban

 

Takács Laura, első győzelmével, egy ezüstérmet nyert magának. Bányai Gergő pedig a 100 kg feletti csoportban, kemény küzdelem és bírói döntés után szorult a megérdemelt második helyre. Hasonlóképp Gergőhöz, ezüstöt szerzett Tusjak Mirtill is, aki a formagyakorlat kategóriában érte el ezt a szép helyezést.

Bizonyítva a Torashin Dojo pedagógiájának és harcművészeinek magas színvonalát, Benkovics Ákos az első küzdelmében, zöld övesként, Submission versenyszámban legyőzött egy fekete öves versenyzőt, amellyel nagy tiszteletet vívott ki a nézők szemében.

Takács Laure (jobbra) küzdelem közben
Takács Laura (jobbra) küzdelem közben

 

Megmutatta tudását Wang Zong Yue (a klub tagjainak csak “Johnny”) is, aki megállíthatatlannak bizonyult a Light Contact küzdelmi számában, mígnem hibás bírói döntés miatt, abba nem kellett hagynia a versenyzést. Ugyanebben a számban Péter ezüstérmet szerzett.

Noha a pontok oroszlánrészét az óbudaiak nagyszámú és igen sikeres, Pospischil Tamás mester által jól felkészített gyerekcsapata szerezte meg – ezzel megelőzve minden külföldi és hazai csapatot minden stílusból -, a Torashin Dojo pontjai is kellettek a Világkupa csapatelsőségéhez, illetve az ifjúsági és felnőtt számokban való eredményességhez.

2015. Benkovics Ákos megveri a fekete övest
Benkovics Ákos győzedelmeskedik a fekete öves felett

 

Bár Spalovszky Csaba sensei egyik mottója az, hogy “ha érem nélkül semmi vagy, akkor az vagy vele is”, nagyon büszke volt a versenyzőire, akik példamutató tisztasággal és becsülettel küzdöttek. A klubjára is hasonlóképp tekint, akik egy szívvel szurkoltak a lelátóról.

A Torashin Dojoban nincs irigykedés, nincs civakodás. A siker titka a magas színvonal, az összetartás és a tisztelet, egymás feltétel nélküli segítése, a végsőkig való kiállás a másik mellett, valamint az a pedagógiai munka, amit Spalovszky Csaba sensei végez, nem csak fizikális, hanem lelki és szellemi szinten is, mivel véleménye szerint ezek nélkül nem beszélhetünk harcművészetről.

2015 Kempo VK érmesei
Az érmesek: Bányai Gergő, Tusjak Mirtill, Kota Sára, Spalovszky Csaba sensei, Bobák Péter, Takács Laura, Zsigmond-Székely Csaba

 

Gratulálunk a csapatnak!

A harcművészet számodra
Te szívesen gyakorolnál valamilyen harcművészetet?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta