Tudod, mi az a 6D mozi?

Rovat

Megosztás

Magyarországon is belefuthatunk már 5D moziba, ha nagyon keressük, ami lássuk be kis fáziskéséssel érkezett meg hozzánk, hiszen hasonló “csodákkal” már Franciaországban is találkoztam, több, mint 10 évvel ezelőtt. Ázsiában pedig már a 6D-s élménnyel is találkozhatunk! – írja a Világszám.huSzerintetek mit jelenthet a 6D mozi?

Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a 6D élményt?

Valójában eszem ágában sem volt elmenni a 6D moziba, egyrészt nagyon drágának tűnt, másrészt a székeket nézve féltem attól, hogy valamelyik keményebb jelenetnél az egyik dimenzió, az illat befolyásolásához magam is hozzájárulhatok. De ezt is rosszul hittem, az nem is külön dimenzió, mindegy, a lényeg, hogy félelmetesnek tűnt az egész, az ötödik D-t meg nem is értettem, úgyhogy lazán elmentem a mozi mellett. Inkább befizettem a helyi haverokkal egy célbalövő versenyre.

Na, mi volt a célbalövő verseny fődíja?

Hát persze, hogy ingyenjegy a 6D moziba. A legizgalmasabb a választás, mert ahol kipróbáltam ezt az élményt, ott maximum 18-an ülhetünk be egyszerre a moziba, és mi választjuk ki a filmet. Vagyis ezúttal én. Megpróbáltak rábeszélni valami repülős mozira, mondta a pénztáros lány, igen izgalmas, amikor kidobnak a gépből. Na, ettől féltem én is. A háborús film is veszélyes, nem akarok lőtt sebbel távozni. Úgyhogy a Szavanna című mozira voksoltam, gondoltam, elleszek a békésen legelésző gazellák mellett.

Hát nem.

Az első percben rájöttem, miért 6D. Mert egyrészt van a hagyományos 3 D mozi, másrészt te magad is 3D valóságodban szerepelsz a filmben (2×3=6). Vagyis az egyik szereplő vagy, akit épp üldöznek az orvvadászok, és menekülnie kell. A saját 3D-d más, mint a többi nézőé. Szinte mozgatod a lábad, futsz, aztán jön egy helikopter, az felvesz, de majdnem lezuhan… Érzed az esést, amikor végül kiugrasz a gépből. Közben érted jön egy kocsi, azzal menekülsz tovább, a szakad szélén megijedsz, jaj…

Ilyen a 6D, majd egyszer csak hirtelen vége van, mert rövid mozik ezek, nyilván igen drága meg bonyolult összerakni. De van még hova fejlődni. Legyünk őszinték, a 6D szexjelenet lesz majd az igazi, mondjuk Penélope Cruz-zal.

 

kép: Világszám.hu

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta