Digitális kokárda. Menő vagy ciki?

Rovat

Megosztás

Otthon hagytad a kokárdát az iskolai ünnepség pedig már elkezdődött? Rossz szemmel néznek rád az utcán március 15-én, mert nincs rajtad  a kis nemzeti színű szalag? Egy szemfüles diák megoldotta ezt a problémát, és úgy döntött, az okostelefonját hívja segítségül, hogy virtuális kokárdát készítsen magának.

A digitális kokárdát egy magyar középiskolás vezette be a köztudatba. Állítása szerint az ötlet nem az övé, de mégis az ő posztja tette híressé ezt a találmányt.

Egy hagyomány kreatív újragondolása? Vagy a éppen a lustaság és a tiszteletlenség megnyilvánulása? Egy Facebook csoportban jelent meg  a fenti fotó,  és hamar erős indulatokat váltott ki a kommentelők között is.

Kommentelők a digitális kokárda ellen:

“Ez önmagában vicces, a baj ott kezdődik, hogy sokan tiszteletadás helyett egy nyűgnek tekintik az egészet, és március 15-ről ez a fotó fog beugrani nekik, semmi más. Ez a szomorú…”

“szégyen, hogy a hazád színeiből csinálsz poént, én nem tudtam ezen nevetni de lehet bennem van a hiba. kicsit több tiszteletet a hazádnak !”

“Komolyan ide süllyednek az embrek ?? szánalmas ..és örül a feje hogy milyen menő..”

Kommentelők a digitális kokárda mellett:

“Komolyan Emberek, mi van veletek? Tisztelni másokat, a múltat, vagy bármi mást az nem hiszem, h kötött formában lehet csak megtenni. Poénnak poén, legalább erre jó egy okos telefon, ha másra nem. Ettől még ugyanúgy tisztelheti a múltat mint az, aki full komolysággal, kokárdával a szíve fölött megy végig az utcán… Attól nem lesz ember valaki mert így tesz.”

És mit mond az a srác, aki a digitális kokárdát híressé tette?

“Tiszteletben tartom a március 15-ei nemzeti ünnepünket, az okostelefon sokoldalúsága adta az ötletet, hogy ezt a vicces képet elkészítsem, nem állt szándékomban az ünnepet kifigurázni, csak jó poénnak tartottam!”

 

Menő vagy ciki a digitális kokárda?
digitális vs. hagyományos kokárda

Kommentek és képek forrása: Pesten Hallottam Facebook csoport

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta