Miből készül a gumicukorka? Egy belga tévécsatorna utánajárt, hogy mégis miből készül az elképesztően finom édesség.
Nem biztos, hogy ez olyan dolog, amiről tudni akartatok, de nagyrészt disznóbőrből. Vágóhídi csonthulladékból készítik a zselatint, ezért ha ilyen szép színes gumicukorkát, vagy tortazselét látunk, jusson eszünkbe az eredete. De ez nem minden! Az összes töltelékes húsáru (felvágottak, virslik) dúsítva van csontliszttel, mert az rengeteg vizet tud megkötni. Ezért ad olyan szép vágófelületet. A szalámik sem sokkal több húst tartalmaznak, mint a felvágottak! Kisebb a víztartalmuk ugyan, de azt nem hússal, hanem zsírral pótolják. Ezek a készítmények hitvány minőségűek, mégis addig fogják gyártani, ameddig megveszik.
https://www.youtube.com/watch?v=e8RxQT3hA2o
Foto: nuts.com