Divatos táskákat készítenek gumicsónakokból

Rovat

Megosztás

Divattermékként kerülnek a polcokra hulladék helyett a migránsok és menekültek gumicsónakjai. A táskák elkészítésében az érintettek is segítenek.

Vera Gunther és Nora Azzaoui berlini egyetemi barátnők. Önkéntesként együtt tisztították azokat a strandokat, ahol migránsok és menekültek ezrei kötöttek ki a menekültválság kezdetén Görögországban. A Chios-szigeten töltött idő alatt jött az az ötletük, hogy valahogy hasznosítani kellene az ott hátrahagyott gumicsónakokat. Elküldték hát az egyik csónakot egy divattervező barátjuknak, hogy kezdjen vele valamit, ő pedig táskaként küldte vissza. Ezután létrehozták saját startupjukat, ahol divattermékként hasznosítják újra azokat a csónakokat, amelyek szemétként a hulladékégetőbe kerültek volna- írja a globoport.hu. 

A közösségi adománygyűjtésből és állami támogatásból indult fenntartható divatmárka már nagy mennyiségben készíti a táskákat. A gyártáshoz két menekültet is alkalmaznak: Khaldoont Szíriából és Abid Alit Pakisztánból. Alinak személyes élményei is vannak az anyaggal, hiszen ő Kos szigetére gumicsónakon érkezett 47 társával együtt Törökországból.

“Ez egy szimbólum. Ennek az anyagnak történelme van, mesélni tud a bátorságról és a reményről. Azáltal, hogy valami újat alkotunk belőle, megmutathatjuk, hogy még a bonyolult helyzetekből is kihozhatunk valami pozitívat” – mondta a mimycri egyik alapítója a Euronews-nak.

Fotók: Facebook – mimycri

Farmosi Nóra

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta