Dolgok, amiket gyerekként csináltunk

Rovat

Megosztás

Amikor láttam, hogy a kisgyerekek 3 évesen már tablettel játszanak, elgondolkoztam, hogy gyerekként, mi milyen tipikus dolgokat is csináltunk a 90′-es években tablet és okosteló nélkül. 

1.Gameboy!

Először nézzük meg a technikai dolgokat! A gameboy és a nintendo volt nálunk a menő. Szünetekben a suliban ezerrel nyomtuk a Tetrist, a Super Mario-t és Perzsia hercegét, csak, hogy párat említsek. Itt is fejlődtek ám a játékok, jöttek a színes kijelzőjűek, a sötétben világító képernyőjűek, volt itt minden.

2. Zene?

Na jó, az mp3 is azért már volt kicsit idősebb sulis korunkban, de emlékeztek még a polifónikus csengőhangokra? Vagy, amikor te tudtál a telefonodon pötyögve zenét kreálni? Sőt, a Popcorn, Bravo és IM hátulján lévő dalokból is lehetett válogatni, pénzért venni egy sms-sel. Gyerekként, mi nem csak felmentünk aYouTube-ra és mp3 konvertálón letöltöttük a zenéket gyorsan. Nem, nem. Anno meg kellett dolgozni egy jó zenéért.

3. Sulis dolgok

Unatkozás óra közben okosteló nélkül sok kreatív ötletet szült. A levelezést meg sem említeném, de azért izgi volt, hogy át kellett csúsztatni sok embernek, mire eljutott a terem másik végében ülő barátnődhöz a papír. És persze, minden esély megvolt rá, hogy a tanár közben észreveszi, elveszi, vagy mások elolvassák. Ciki.

Ezen kívül, gyerekként, ha volt olyan tollad, aminek több színe volt, tuti, hogy megpróbáltad mindig egyszerre az össze színt kitolni belőle, valószínűleg nem sok sikerrel.

4. Cserélgetés!

Mindent gyűjtöttünk, amit lehetett! Pokémon tazok? Annyit csipszet ettünk érte, hogy mindegyik meglegyen! Szünetekben nyomtuk a Yugi-Oh!-t és nagy háborúkban álltunk azokkal, akik inkább pörgyettyúztek a kártyák helyett. Hát igen, nem a telót nyomkodtuk és szelfiztünk.

Persze nem mondom, hogy a mostani gyerekek rosszabbak, hiszen minden korosztálynak a saját gyerekkora tűnik a legjobbnak, de a 90′-es évek gyerekei, hát igen. Nekik tuti, hogy király gyerekkorunk volt.

 

 

Gyerekkor
Neked jó volt a gyerekkorod?

Fotó: orthodontique.net

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta