Fiatalon berúgni

Rovat

Megosztás

Előbb-utóbb mindenki ki fogja próbálni az alkoholt. A kérdés az, hogy mit és mennyit, ugyanis könnyen át lehet esni a ló túloldalára és túlzásba lehet vinni, aminek már rossz vége lehet.

Egy átlagos fiatal már tizenéves korában megismerkedik az alkoholos italokkal. Mindenki szeret kísérletezni és feszegetni a határokat, ezért valamikor ki is próbálja, hogy milyen érzés berúgni. Az osztálykirándulások az egyik ilyen nagyobb lehetőség, ahol lehetőség nyílik, hogy megszegjünk pár szabályt.

Az első benyomás azért tartogat magában nagyobb veszélyeket, mert ilyenkor még senki nem ismeri a határait, és nem tudja, hogy meddig mehet el. Valaki egy kis pohárkától már jól érzi magát, de ugyanehhez valakinek 5 kell. Mindenki máshogy reagál az alkoholra.

Sokan hajlamosak elsőre túlzásba esni, aminek az lesz a vége, hogy rosszul lesznek, másnap pedig semmire nem fognak emlékezni a történtekből. A túlzott alkoholfogyasztásnak komoly következményei lehetnek. Nem csupán a rosszullét, de mások is rossz szemmel fognak ránk nézni, illetve számolni kell a következményekkel.

Törvényileg 18 éves kor alatt nem is vásárolhatunk alkoholos italt, de tény, hogy a többség már előtte kipróbálja. Ma már valaki kipróbálja, akkor legalább a mértéktartásra figyeljen oda. Érezni kell azt a pontot, mikor már elég, mert könnyen rossz vége lehet.

Ha valaki a problémáját akarja alkohollal megoldani, az a lehető legrosszabb úton jár. Ezzel csak még jobban tetézni fogja a bajokat, mert nem csak hogy nem oldja meg vele, hanem még több keletkezik. Azt tartják, hogy az alkohol jó a felejtésre, de valójában általa csak rosszabb lesz minden.

Egy ismerősöm szintén ezt az életet választotta. Ma már csak egyik napról a másikra él. A családja elutasította. Nincsenek barátai és életcélja, hogy munka után minden este elmenjen a közeli kocsmába. Majd kezdődik elölről az egész.

Fiatalon berúgni
Ittál már alkoholt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta