Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Dolgok, amiket tiltanak az iskolában

Dolgok, amiket tiltanak az iskolában

Ne csináld ezt – ne csináld azt! Mindenre van egy mondatuk! Dolgok, amiket tuti tiltanak az iskolában.

Ne fecsegj óra közben!

Ha van egy jó sztori, ami sokkal izgalmasabb, mint az óra, biztos csevegésbe fogtok. A tanár először megvető pillantással, szóbeli figyelmeztetéssel, majd tettlegességgel halgattat el benneteket. -Hogy honnan tudom? Biztos, egy filmben láttam. – Mindenesetre, sokkal kevesebbet kell otthon tanulnod, ha odafigyeltél az órai anyagra.

Forrás:giphy

Ne rágózz!

Csámcsogás, buborékfújás – minden, amit illetlen egy tanár felé intézni – főleg, ha épp az osztályhoz beszél. Ha mindenáron meg akarod tartani a rágód, tapaszd a fogadhoz, megvár szünetig. Testnevelés órán persze ilyen nincs. Ott nem illem kérdése a rágózás, hanem potenciális baleset. A te érdeked is, hogy ne legyen a szádban.

Forrás:giphy

Ne telefonozz!

Ha a telefonodba bújsz, kizárod a külvilágot, lemaradsz az órai anyaggal. Otthon kell behoznod a lemaradást, ha pedig nem tanulsz otthon sem, rossz tanuló leszel. Nem beszélve arról, hogy a tanár is miattatok jön be órára, hozzátok beszél, rátok szánja az idejét. Hidd el, néha ő is szívesebben telefonozgatna.

Forrás:giphy

Ne firkálj a könyvedbe!

Főleg, ha könyvtári. Mókás, vicces, de teljesen elvonhatja a figyelmed. Illetve, ha a könyvet másnak akarnád adni, már romlik az értéke.

Forrás:giphy

Ne egyél óra közben! 

Vannak tanárok, akiket zavar, ha tanulás közben nasizol, mert ha nem vigyázol: olyan lesz a füzeted és a könyved, mint egy büféasztal.

Forrás:giphy

Ne hintázz a székkel!

Mert felborulsz, és ha komolyabb sérülésed lesz, akkor a tanár felel a testi épségedért.

Forrás:giphy

Ne beszélj csúnyán!

Mert minden “csúnya” szó értékmérője a beszélőjének. Az iskolában nem elfogadott az ilyen nyelvhasználat. Aki csak így képes kifejezni a gondolatait, alacsony intelligenciaszintet sugároz. Ha szeretné megbotránkoztatni a hallgatóságot, vagy nyomatékot adni a gondolatainak, erre széles eszköztárat nyújt a magyar nyelv.

Forrás:giphy

Ne feleselj!

Mert illetlen, nem csak tanáraiddal szemben, de a családoddal is. Vannak olyan helyzetek, amikor az a legjobb, ha azt csinálod, amit mondanak – akkor is, ha nem szeretnéd. Amíg ezt nem ismered fel, a saját károdon fogod megtapasztalni.

Forrás:giphy

Ne lógj!

Mert ugyanúgy meg kell írnod a dolgozatot pár nappal később is. Lehet, hogy úgy érzed, király lógni a haverokkal, csavarogni, lazulni – de ha felnőtt leszel, a lógásodnak ára lesz – szószoros és átvitt értelemben is. Csavarogni – hátrahagyva a felelősséget, hesszelni minden nap a padoknál – akkor már szégyen, nem buli.

Forrás:giphy

Ne hazudj!

Ha nem mondasz igazat, saját magad is becsapod. Ráadásul, kicsi az esély rá, hogy ne derüljön ki. Ha belegondolsz, sokkal könnyebb kimondani az igazat, mint egy hazugságos játszmát gyártani, feszengeni, hogy bármikor leleplezhetnek. Ha kiderül, hogy hazudtál, nagyobb megvetéssel néznek rád, mintha kimondtad volna, amit először nem mertél.

Forrás:giphy

Dolgok, amiket tiltanak az iskolában
Nálatok miket tiltanak?

Borítókép: school.eckovation

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share