Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Durva pszichológiai trükkök, amikkel azonnal megkedvelteted magad, még idegenekkel is!

Durva pszichológiai trükkök, amikkel azonnal megkedvelteted magad, még idegenekkel is!

Vannak néhányan, akik minden élethelyzetben feltalálják magukat és mindenkivel azonnal megtalálják a közös hangot. És vannak azok, akik pedig többnyire feszengnek egy új szituációban és időbe telik, mire feloldódnak egy új társaságban.

Ez utóbbiaknak adunk most néhány tippet! Így kedveltethetitek meg magatokat egy új környezetben, egy ismeretlen csoportban.

 

Dicsérj őszintén!

Neked is jól esik, ha az új felsődre vagy az új frizurádra elismerést kapsz. Ezzel mindenki így van és mivel a mai világban alig hall az ember őszinte dicséretet, így légy te az, aki észreveszel mindenkin valami szemrevalót. Nagyon fontos, hogy ne vidd túlzásba és ne dicsérd meg az adott embert minden áldott nap, vagy ha mondjuk megdícsérted az óráját vagy a fülbevalóját, akkor a cipőjét, táskáját, mobiltokját ne dicsérd, mert az direktnek hat.

Utánozz!

Ez az, amit a legtöbben csinálunk tudat alatt is, hiszen azáltal, hogy a másikhoz hasonlóvá válunk, szimpatikusabbak is leszünk a számára. Az utánzás során elsősorban olyan dolgokat másolhatunk a másikról mint a beszédének a tempója, hangereje, a gesztusai vagy mondjuk egy általa gyakran használt szó. Tehát a lényeg a hasonló stílus. Persze ne vidd ezt se túlzásba, a direkt utánzás nagyon hamar idegesítővé válhat és a másik fél úgy érezheti, gúnyolódsz vele, ez pedig senkinek sem szimpatikus.

Érdeklődj és kérdezz!

Az emberek imádnak magukról beszélni és szeretik, ha valakinek mesélhetnek is az életükről. Fontos persze, hogy ha már kérdeztél, valóban figyelj is oda a beszélgetőpartnered mondandójára, hiszen ha csak bámulsz a semmibe és fogalmad sincsen, miről csacsog a másik, az neki is szemet szúr majd és ezzel bizony könnyen elvesztheted a szimpátiáját. Az is fontos, hogy ne ess át a ló túloldalára, tehát ne hagyd, hogy csak a másik fél beszéljen, mesélj te is magadról.

Kérj segítséget!

Ha már az ismerkedés elején valamiféle szívességre kéred meg a partnered, az azonnal pozitív irányba fogja lendíteni a kapcsolatotokat. A másik fél ugyanis azt fogja érezni, hogy bizalmat szavaztál neki és ez jó érzéssel fogja eltölteni őt. Segítségkérés alatt persze nem világmegváltó tettekre kell gondolni: kérj egy papírzsepit vagy kérd ki a véleményét például egy adott szituációval vagy mondjuk egy ruhadarabbal kapcsolatosan.

Használj neveket!

Furán hangozhat, pedig a magyarázat egyszerű, miért is fontos, hogy egy beszélgetés során az újonnan megismert partneredet a keresztnevén szólítsd. Gondolj csak bele, hányszor történt meg veled, hogy bemutattak egy addig még ismeretlen embernek és te már a kézfogás pillanatában nem tudtad, hogy mi is az illető neve. És mivel mindenki ebben a cipőben jár, így ha te a nevén szólítod a másikat, az azt jelenti számára, hogy te bizony figyelsz rá az első pillanattól kezdve.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share