Miért látsz mindenkit tökéletesnek magad körül?

Rovat

Megosztás

Magányos vagy? Esetleg önértékelési problémáid vannak? Másoknak, miért megy minden könnyebben? Ők miért kapják meg azt, amit te nem? De vajon tényleg így van? Jobb az életük, mint a tied? Lássuk!

Arról már olvashattál, mi az a 8 ok, amiért NE kezdj a tökéletes pasival! Most pedig:

Van, hogy úgy érezzük, kilógunk a többi ember közül és úgy gondoljuk, senki sem küzd olyan nehéz dolgokkal, mint amivel mi harcolunk éppen. Látjuk a sok tökéletesnek tűnő embert és irigykedve nézünk rájuk. Esetleg a legújabb sportfelszerelésre vagy akár egy párkapcsolatra is féltékenyek vagyunk. De miért? És miért érezzük úgy, hogy mi nem vagyunk elegek?

I. INSTAGRAM

Forrás: hvg.hu

Természetesen az Instagramnak is vannak jótékony hatásai, amik közé lehet sorolni az inspirálódást és a motiválást. Fogyást, étkezést esetleg mozgásbeli tanácsadásokat. Azonban az árnyoldalai közé tartozik, hogy mindenki tökéletesnek és állandóan, idegesítően boldognak tűnik. Ezzel nyomást gyakorolva ránk, akár tudat alatt is. Ezekkel a tökéletesen beállított képekkel és álboldogságot sugárzó megjelenéssel elérik bennünk azt, hogy úgy érezzük – nem vagyunk elegek!

Az Instagram NEM a valóság. Egy platform, melyen az emberek örömüket és élményeiket osztják meg. Senki sem szereti kiteregetni a negatív, rossz dolgokat az életében. Ez így természetes! Ezért tudnunk kell – van Világ az Instagramon kívűl, ahol találkozhatunk a mindennapi és nagyobb problémákkal, amivel MINDENKI küzd.

II. FELSZÍNES BESZÉLGETÉSEK

Forrás: englishlive.ef.com

Mint már említettük, az emberek nem szeretik megosztani fájdalmaikat és rossz érzéseiket másokkal, kivéve ha nagyon bíznak bennük. Ezzel alapjáraton nem is lenne baj, azonban sokan átesnek a ló túloldalára, amikor CSAK a jó dolgokat osztják meg magukról, míg a beszélgetőpartner egyre kisebbnek és kisebbnek érzi magát. Ebben az esetben szintén azt a gondolatot ültetik el bennünk, hogy NEM VAGYUNK ELEGEK.

Tudnunk kell, hogy hiába nem beszél valaki a problémáiról, attól még léteznek és vannak. Nincs olyan ember, aki ne küzdene problémákkal, akár kisebbekkel – akár nagyobbakkal!

III. BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK

Forrás: zoosk.com

Természetesen nem az ő hibájuk, de hát mi lehet bosszantóbb annál, ha szingliként csak a minket körülvevő boldog, csókolózó párokat látjuk? Magányosak vagyunk és megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy miért alakult így, és miért nincs mellettünk is valaki?

Azonban itt is érdemes tisztában lenni azzal, hogy „a türelem rózsát terem”… Hidd el, Rád is rád talál a szerelem! Ha érdekel, hogy milyen srác vagy milyen lány illik hozzád, akkor töltsd ki tesztünket!

IV. MÁRKÁS RUHÁK, UTAZÁSOK, PÉNZ

Forrás: shoplook.io

Az utolsó, s egyben nagyobb témát körülölelő ok pedig a pénz, az utazások és a márkás ruhák. Képesek vagyunk teljesen odáig lenni ezekért a dolgokért és szinte gyűlöletet kelt bennünk, ha a másiknak „mindene” meg van, nekünk pedig – mondjuk ki – nem ez a sors adatott. Természetes érzés, hogy ezekre a dolgokra az ember irigykedve tekint, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezek a tárgyak s dolgok NEM okoznak boldogságot!

Nem a márkás ruháktól lesz valaki boldog és nem a pénz okozza a legnagyobb örömet az Életben! Erre pedig tökéletes mondás Antoine de Saint-Exupéry-től: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”.

Miért látsz mindenkit tökéletesnek magad körül?
Veled is előfordult, hogy kevésnek érezted magad?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta