Ezt nézed:  / Színes / Durva tények Dél-Korea gamer világából

Durva tények Dél-Korea gamer világából

Ázsiában kicsit durvábban nyomják a számítógépes játékokat, mint nálunk, de hogy ennyire, azt senki sem gondolta volna. Ha kíváncsi vagy, milyen elképesztő dolgok vannak a gamer világban, akkor olvass tovább!

1. Törvény, ami tiltja a játékot

Azért nem mindenkinek, de amiatt, hogy rengeteg játékfüggő van Dél-Koreában, hoztak egy olyan törvényt, ami megtiltja a  16 év alattiaknak, hogy éjfél és hajnali 6 között online játékokba bejelentkezzenek. Persze sokan megpróbálják a szüleik nevét használni, ezzel kijátszani a rendszert, de próbálják szigorúan ellenőrizni őket.

2. Menő a profi gamer élet

Vagy mégsem? Kívülről úgy tűnhet, nincs is csodásabb a gamer életnél, hiszen egész nap a kedvenc játékával játszhat, miközben chipset eszik az ember és mókásan kommentálja a játékot.

Pedig messze nem ez a valóság. A gamer életből nincs kiszállás, folyamatosan online kell lenni, játszani, a top játékosok tényleg nem is csinálnak mást, csak játszanak és alszanak.

Van, hogy az edző kondiba küldi őket, hiszen az egész napos ülés nem tesz jót senkinek, de persze fontosak az ujjgyakorlatok is. Többféle billentyű kombinációt kell folyamatosan gyakorolniuk, mint például a “+a1a2a3a4a5a6a7a8a9a0”, vagy “ASDF ASDF”.

3. Súlyos sérülések

Ahogyan más sportolók, a gamerek is le tudnak sérülni, ami súlyos következményekkel járhat, ha kiesnek emiatt egy időre a játékból. Mivel a folyamatos billentyű- és egér kézmunka nem kevéssé megterhelő, volt rá példa, hogy súlyos, kéztőalagút-szindrómát kapott egy menő játékos, és meg kellett műteni. Viszont ő a műtét utáni heget abszolút büszkeségének tartja. Szóval nem csak a focisták tudnak lesérülni edzés közben.

4. Gamer rehabilitáció?

A kormány olyan súlyosnak találta a játékfüggőséget, hogy egy kalap alá vette a drog- és alkohol problémákkal. Ezért, ahogyan azokat is kezelik, rehabilitációs centereket nyitottak, amik nyári tábor jellegűek, és segítenek az online játékokban sárkányt kergető, elveszett elméjű gyerekeknek, hogy visszataláljanak a valóságba.

5. Bele is lehet halni

Azért ilyen durván szerintem nem játszotok, de Dél-Koreában nem olyan régen történt egy tragédia, játék közben. A 28 éves gamer egy maratoni játékot tervezett, és alig evett vagy pihent játék közben. 50 órát játszott egyhuzamban, és a vége pedig az lett, hogy a mentősök szerint, szívelégtelenségben halt meg, a kimerültségtől. Ezek után óvatosan az online játszadozásokkal.

 

Borítókép: Gamequiche.com

Gamer élet
Te is nagy gamer vagy?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share