Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Egészséges tartani a kapcsolatot az exünkkel?

Egészséges tartani a kapcsolatot az exünkkel?

A volt barátban/barátnőben benne van az, hogy volt. Tehát elmúlt, nincs többé, mintha egy idegen lenne. Ezen a véleményen sokan vannak, bár az ellenkezőjéről is lehetett már hallani. Megkérdezettjeinket olvashatjátok most.

Két lányt és egy fiút kérdeztünk meg arról, hogy tartják-e a kapcsolatot az exeikkel, illetve mi a véleményük a témáról.

Lia (20)
Az első barátomba nem voltam túlzottan szerelmes, de szerettem, mint embert. Amikor jártunk, úgy gondoltam, hogy biztos meg fogom tartani barátnak, ha esetleg vége lesz. Szakítottunk. Én próbáltam vele kommunikálni, de ő megkért arra, hogy ne keressem, kivéve, ha újra össze akarok vele jönni. Nem írtam neki többet és rájöttem, hogy nem is hiányzik. Egyáltalán nincs szükségem a barátságára. Kapcsolatra jó volt, de le kellett zárnom. Azóta csak a szülinapjain köszöntöm fel.

Ábel (19)
A volt barátnőmmel megpróbáltunk barátok maradni. Szakítás után egyből el is kezdtük, tehát egy nap sem telt el, máris úgy beszélgettünk, mint haverok. Sokszor találkoztunk is. Lett egy új barátnőm, őt természetesen zavarta ez. Nem is tartott sokáig, az exem jelenléte tönkretette a dolgot. Amikor a lánynak is lett új pasija, akkor rájöttem, hogy csak azért akartam a közelében maradni, mert még mindig szerettem és nem akartam túllépni. Megszakítottam vele a kapcsolatot és többet nem követem el ezt a hibát. De olyan is volt már, hogy szakítás után egy évvel ráírtam a csajszira, hogy mizu, és semmit nem éreztem, kifejezetten kellemes volt. Néha dumálni jó, de a nagy barátságokat mellőzném, főleg, hogy ne menjen rá az új kapcsolatomra.

Dorina (21)
Soha nem kezdenék el haverkodni olyanokkal, akikbe szerelmes voltam. Elég nehéz volt kiheverni az összes srácot, hosszú hónapokba telt, nem kell, hogy újra felkavarjanak. Amikor megtudtam, hogy a barátom beszélt egyik nap a volt barátnőjével, nagyon kiakadtam. Szerencsére megdumáltuk és megértett engem. Ezeket a kapcsolatokat le kell zárni, hogy ne okozzunk se magunknak, se másoknak szívtörést.

Nekem van olyan exem, akivel soha többet egy szót sem akarok váltani, de olyan is, akire jól esik fél évente ráírni és megkérdezni, hogy megy a sora. Függ a körülményektől is, de a nagy barátkozástól én is tartózkodom. Azt tanácsolom, ha haverkodtok is, azt ne rögtön szakítás után tegyétek, csak akkor, amikor mindketten lecsillapodtatok.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share