Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A legjobb afrikai filmek

A legjobb afrikai filmek

“Na milyen volt Afrika?” – Avagy, ahogy a filmekben látjuk.

1.Középsuli 62. rész

“Juli már első este Dominik ágyában köt ki, Zsófit teljesen kizsigereli, hogy nincs normális WC és csak esővízben tud fürödni, Barbinak pedig nem csak a cecelegyeket kell elhajtania, hanem a körülötte legyeskedő Bendét is. A diákok önkénteskednek a Magyar Afrika Társaság orvosi missziójában, Zsani úgy érzi, szívesen hazavinne egy helyi kisgyermeket. Nem ússzák meg a tanulást sem a fiatalok, Melcsi néni helyi iskolába járatja őket, de itt sajnos nem csak Bende véli magát macsónak. Vajon hogy élik túl a Középsulisok Afrikát?” Középsuli

2.Oroszlánykirály

A Büszke Birtok valóságbeli megfelelője Afrikában található. Mufasa oroszlánkirályként uralkodik a többi állat felett, a sámán majom bemutatja a népnek Simbát, aki a trónörökös szerepét tölti be. Ez azonban Mufasa fivérének, Zordonnak nem tetszik, mert Simba miatt elvesztette a jogot rá, hogy király lehessen.

3.Én a vizilovakkal vagyok

Tom szafarikat szervez Afrikában vadászoknak. Ezt a remek üzletet tönkre teszi fivére, Slim, aki önkéntes állatvédő, és defektessé teszi egy lövéssel dzsipjét. A testvérháború helyett azonban, az állatkereskedők és cinkosaik ellen fognak össze.

4.Banános Joe

A helyi maffia uralja a banánkereskedelmet, Banános Joe pedig úgy dönt, megszerez minden hivatalos papírt üzletéhez, nem akarja hagyni magát. A városban beleszeret egy énekesnőbe, besorozzák a hadseregbe, és hiába kapja meg az engedélyt, börtönbe csukják. Mire visszatér, otthona maffiaparadicsommá növi ki magát, és ő lesz a helyi hős, aki elpáholja a bűnözőket.

5.Hugó, a viziló

A bölcs szultán expedíciót küld Afrikába, hogy onnan hozzanak vízilovakat, amik elűzik a cápákat a part menti vizekből. Terve beválik, és országa gazdagabb lesz, mint valaha. Az emberek azonban, hamar megfeledkeznek arról, hogy a vízilovaknak köszönhetik megmenekülésüket, és lemészárolják őket. Tanulságos mese az emberi gyarlóság határtalanságáról. Ráadásul magyar alkotás, melynek szinkronja páratlan színészi játékot diktál.

6.Az istenek a fejükre estek

A busmanok Afrika szavannáinak érintetlen részén békében és harmóniában élnek egymással, távol minden civilizációtól. Egy nap elrepül felettük egy repülőgép, amiből kidobnak egy kólásüveget, és sértetlenül landol a törzs közelében. Egyik bennszülött megtalálja, és mivel még sosem láttak ilyen tárgyat, lenyűgözi a formája, és az,hogy mennyi mindenre lehet felhasználni – tésztát nyújtani, kalapálni, zenélni. Azonban, féltékenység és gyűlölet harapózik el az ismeretlen tárgy hatására, és egyikük úgy dönt, nekivág a szavannának, hogy megmentse törzsét a romlástól.

Forrás: filmkatalógus

7.Csonthülye

Egy Afrikában lezuhant repülőgép roncsaiból kikerül egy kisgyerek sértetlenül. Befogadja őt a kavuki törzs, és megtanulja, hogyan kell jósolni a csontokból – ezért a Csonti nevet kapja. A kavuki uralkodó régóta álmodozik fiú utódról, mire Csonti megjósolja neki: korábbi kapcsolatából lett egy fia. A király parancsot ad, és az örökös felkutatására küldi, közben pedig, felforgatja fél Afrikát.

A legjobb afrikai filmek
Szerinted melyik a legjobb?

Borítókép:középsuli

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share