Egy fertőzött diák miatt digitális tanrendet vezettek be

Rovat

Megosztás

Pozitív koronatesztet adott egy diák egy budafoki iskolában. Az iskola megtette a szükséges lépéseket, az intézmény osztályainak több mint fele digitális tanrendre tért át – írja a Huszonkettő.

Múlt hónapban a Kempelen Farkas Gimnáziumban volt szükség a digitális tanrend bevezetésére koronavírus-fertőzöttség miatt, most pedig egy másik XXII. kerületi intézményben történt hasonló eset. A Budafoki Herman Ottó Általános Iskolában egy diák ugyanis pozitív mintát produkált egy hatóságilag elismert COVID-teszten, így a tanulók több mint fele jelenleg online oktatás keretében tanul.

Az intézményben a pozitív minta okán a teljes felső tagozat, valamint egy harmadik évfolyamos osztály számára rendeltek el digitális tanrendet.

Az intézkedés egyelőre csak az október 20-22. közötti tanítási napokra vonatkozik, mivel ezt követően az iskolában őszi szünet lesz. Jelen állás szerint a diákok az ezt követő első oktatási napon, november 2-án, hétfőn térhetnek vissza a hagyományos tanrendre.

Az iskola a hatóságok segítségével megtette a szükséges lépéseket, az épület fertőtlenítése jelenleg is zajlik a kormány által minden köznevelési intézmény számára biztosított szerekkel és eszközökkel. A konyhán dolgozó teljes személyzet átesett a koronavírus-teszten, közöttük nem volt fertőzött – közölte Budafok-Tétény Önkormányzatának illetékes szakirodája.

Az étkeztetést érintő kérdésünkre hozzátették, hogy az arra jogosult hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára az étel ingyenes házhoz szállítását a digitális tanrend és az iskolaszünet ideje alatt is biztosítja az önkormányzat.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta