Idén a Mikulás is plexifal mögül figyel!

Rovat

Megosztás

Közeleg a karácsony, az ünnepi időszakban pedig rengetegen látogatnak el az „igazi” Mikuláshoz, az észak-finnországi Rovaniemibe. A koronavírus-járvány azonban ennek a szokásnak idén könnyen keresztbe tehet!  

Finnországban az alacsony fertőzöttség ellenére Európa egyik legszigorúbb beutazási korlátozása van életben, a legtöbb nem finn állampolgár nem léphet be az országba. A tilalmat Finnország északi részén érzik meg leginkább, ahol sok vállalkozás támaszkodik a turistákra, akik az sarki fényért, a Mikulásért, vagy épp szánhúzó túrákért utaznak a területre. A járvány miatt jelentősen zuhant az idelátogatók száma – számolt be róla a Világgazdaság.

A járvány miatt a Mikulás egy plexiüveg mögött, segítői pedig maszkban várják a gyerekeket, ami igencsak megcsapolja a karácsonyi hangulatot.

A régió lakosságának 8 százaléka a turizmusban dolgozik, a járvány miatt azonban elkezdődtek az elbocsátások. Kevés esélyt látnak arra, hogy meg lehet menteni az ünnepi szezont, amennyiben a kormány nem enyhít a beutazási korlátozásokon.

Ebben a pillanatban azt mondanám, hogy elfelejthetjük a karácsonyt – mondta Harri Mallinen, a rovaniemi Apukka üdülőhely üzemeltetője.

 

Ezt olvastad már? Nem rendeznek idén karácsonyi vásárt!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,201RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta