Ezt nézed:  / Suli / Egy helyen az iskolai konfliktusok megoldási lehetőségei

Egy helyen az iskolai konfliktusok megoldási lehetőségei

Sok iskolában talán a legnagyobb probléma a zaklatás és bántalmazás kérdésköre.  Ha eddig nem volt válasz a miértekre, és nem volt megfelelő módszer a megoldásukra, akkor jó hír, hogy elindult az Iskolai Konfliktus Tudásközpont online felülete, az ISKON, ahol mindent megtaláltok a témában.

Az iskolai agresszió, ami manapság sokszor a virtuális térben nyilvánul meg,  nem sajátosan magyar probléma, a világon mindenütt küzdenek ellene. Ennek a küzdelemnek lehet fontos hazai eszköze az Iskolai Konfliktus Tudásközpont online felülete, a most indult ISKON. Az oldalon megoldási javaslatok, gyakorlatok és kutatási anyagok is helyt kapnak.

A felület célja, hogy segítsen titeket, a tanáraitokat és a szüleiteket is, hogy megfelelő megoldást biztosítson számotokra, ha konfliktuskezelési nehézségekbe ütköznétek. A portálon  jó gyakorlat gyűjtemény is található konfliktuskezelési programokról, módszerekről, lehetőségekről.

Kutatási eredményeket is találhattok

A tudásközpont felületén megtalálhatjátok az iskolai konfliktusok felmérésére irányuló kutatások eredményeit is, melyek elsősorban az iskolai zaklatás/bántalmazás online, és hagyományos jelenségeit vizsgálja. A kutatások az 5-8. osztályos korcsoportban országosan készültek.

Az Iskolai Konfliktus Tudásközpont az oktatási jogok biztosának kezdeményezésére, több hazai egyetem, az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint az OFI együttműködésével jött létre és működik. A tudásközpontot az egyetemek és az OFI együttműködve fejlesztik tovább.

Az internetes zaklatás kártékony hatásai
Te ismersz olyat, aki a cyberbully áldozatává vált?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share