Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Ezek a szállodák nem az alvásról szólnak

Ezek a szállodák nem az alvásról szólnak

Magyarországon március 10-én tartották az alvás világnapját. Nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire fontos a minőségi alvás, hogy megtaláld a megfelelő ágyat, vagy épp elég időt szánj a pihenésre. A szállodák többsége is egyre nagyobb gondot fordít a kényelmes fekvőhely kialakítására. Most ennek az ellenkezőjére hozunk néhány példát. A cikk további olvasása csak azoknak ajánlott, akik nem a megszokott szállodai élményeket keresik.

A tokiói Shinjuku 510 szálloda igazán különleges élménnyel ajándékozza meg az itt megszállókat, ugyanis szobák helyett kapszulákat lehet bérelni. Egy lakókapszula majdnem 2 méter hosszú és egészen jól felszerelt, van wifi, ébresztőfunkciós óra, tükör, fényerő-szabályozó és még tévé is.

sinjoku 510

A kanadia Hotel de Glace építéséhez 15 000 tonna havat és 500 tonna jeget használtak fel. Minden berendezést, a bárpulttól kezdve a dísztárgyakig, hóból és jégből készítettek. Az egyetlen kellemetlenség az, hogy az átlaghőmérséklet a szállodában -5 fok körül van.

hotel de glace

Ha a dániai Skanderborg Zenei Fesztiválra látogatnál, nem lesz szükséged sátorra, mert sörösdobozban is alhatsz. A „szállodában” összesen 121 sörösdoboz áll rendelkezésre, mindegyik 3,5 méter széles és 2,2 méter magas, IKEA bútorokkal van berendezve. A felső szinten találhatók az ágyak, ahonnan fekve a csillagos égben lehet gyönyörködni.

sleep can

Az Egyesült Királyságban található Sandcastle Hotel a világ első homokból épített szállodája, ahol egyébként az ágyak is homokból készültek. Egy éjszaka nem kerül sokba, de ha szobát vennél ki, fel kell készülnöd, hogy nemhogy fürdőszoba, de még tető sincs.

sand_hotel

 

Különleges szállodák
Te elmennél egy ilyen szállodába?

 

kép: ikkeenpin.dk

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share