Ezt nézed:  / Zsebpénz / Egy lecsengett trend végnapjai – avagy a nagy leárazás és ami mögötte van

Egy lecsengett trend végnapjai – avagy a nagy leárazás és ami mögötte van

A karácsonyi nagybevásárlások után az üzletek mesés akciókkal várnak titeket – viszont jó, ha tudjátok: nem minden arany, ami fénylik!

December végén, de még január első napjaiban is az üzletek kirakatán ‘Akció!’ és “Leárazás!” feliratok csábítják be a járókelőket. Sajnos idén nem túl nagy az árengedmény: 30 és 50 % között mozog. Csak kevés boltban lehetett felfedezni a -70% jelzést a termékeken.

Mindez egyet jelent: a kinézett ruhadarab vagy elektronikus kütyü nem lesz sokkal olcsóbb, mint az ünnepeket megelőző napokban. Persze pár száz forint is pár száz forint, pláne egy diáknak.

o-TEEN-GIRLS-SHOPPING-facebook

Mézesmadzag, semmi más

Sok kereskedésben elkövetik azt a merényletet a vevők ellen, hogy akció címszó alatt drágábban adják el termékeiket, mint a leárazás előtt. Érdemes meglesni a prospektusokat, reklámanyagokat még azelőtt, hogy beállnál a pénztárba. Olyan üzletet, ami átver, jobb messze elkerülni.

black-friday

 “De hisz ez el van szakadva!”

Te is kiáltottál már fel elszörnyedve, miután magadra kaptad az olcsó pulóvert? Igen, sajnos az üzletek a kevésbé jó minőségű darabokat adják a legolcsóbban. A Tally Weijl például külön akasztón tárolja a hibás termékeket- igaz, ezt fel is tüntetik.

564233_1287711618226_full

Egy lecsengett trend végnapjai

Végre hozzájuthatsz a régóta vágyott ananászmintás tophoz fillérekért! Biztos, hogy ezt akarod? A divat nagyon gyorsan változik. Ami egyik nap menő, az egy hét múlva már ciki lesz. Ha pedig egy év múlva kezded el viselni a már lerágott csont mintás leggingset és virágos napszemüveget, mondj le az eredetiség érzéséről. Inkább költsd a karácsonyra kapott zsebpénzedet olyan darabra, ami várhatóan 2015. nagy slágere lesz! A barátnőidet enni fogja a sárga irigység!

leggings cc

Mindez súlyozottan igaz a mobiltelefonokra is. Vigyázat, státuszszimbólum! (De csak ha te is beállsz a sorba.)

“Majd jó lesz jövő ilyenkor…”

Sokak száját elhagyja ez a mondat, mikor meglátnak egy leárazott kötött pulóvert vagy szőrmével bélelt csizmát (amik örök darabok). Okos dolog előre gondolkodni – de nem eléggé. Ha állandó gondot okoz a jojóeffektus, inkább a vásárlást hagyd jövőre. Elvégre akciók az évben többször is akadnak.

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: nydailynews.com, businessinsider.com, ana808.skyrock.com, huffingtonpost.com, whatsupyasieve.com, shoprandalls.com)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share