Egy társasjáték, amit mindenki utál?

Rovat

Megosztás

Megjelent a Carson Coma legújabb dala, a ‘Pók’. A Fonogram-díjas zenekar ezúttal az előítéletek pusztító hatásáról, a kommentek fájó nyilairól és az elfogadás fontosságáról készített egy dalt.

Az idei Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjas rendező, Kizlinger Lilla készített videóklipet a zenekar új számához, amiben a tagok egy társasjáték szereplőiként elevenedtek meg.

„A dal alapgondolata, a pók-metafora már évek óta motoszkált a fejemben. Akkoriban több alkalommal is nekiültünk megírni a szöveghez passzoló zenét, de valahogy sosem voltunk elégedettek vele, ezért pár évig a fiókban porosodott.

A szöveg mondanivalója, az elfogadásra való felhívás viszont ezen idő alatt sajnos semmit sem veszített aktualitásából, sőt, ha elkezdesz kommenteket olvasni Facebookon, újra és újra rádöbbensz a helyzetre.

Őszintén szólva, néhány ilyen komment annyira megfogott, hogy úgy döntöttem, beleírom a dalba. Például az ’Ádám és Éva, nem Ádám és Béla’ dolgot. Ez volt az, ami erőt adott nekünk ahhoz, hogy befejezzük a trekk írását” – meséli a dal születése kapcsán a zenekar énekese, Fekete Giorgio.

Ezt a társasjátékot mindannyian játsszuk, még akkor is, ha utáljuk…

Főkép: YouTube

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta