Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Egy újabb őrült kihívás terjed a neten, a #Trashtag Challenge!

Egy újabb őrült kihívás terjed a neten, a #Trashtag Challenge!

Megvan az #IceBucketChallenge? És a #MyFeelingsChallenge? Szörnyülködtél a #CinnamonChallenge videóin? És mi a helyzet #10yearschallenge posztokkal? Bevállaltál már valamilyen  kihívást? Ha igen, akkor íme egy újabb challenge, ha nem, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy belekezdj a kihívások hajkurászásába!

De vigyázat, a  #Trashtag Challenge nem egy szokványos kihívás, ehhez tényleg bevállalósnak kell lenned.

Néhány hete a Redditen jelent meg egy poszt egy fiatal srácról, aki két képet posztolt: az első fotón egy szeméttel teli tisztáson áll, a másodikon már egy rakás szemeteszsákkal pózol. A képalán olvasható üzenet pedig elég egyértelmű: „Legyen ez az új kihívás az unatkozó tinédzserek számára.”

A provokatív fotó szerencsére egy elég nagy lavinát indított el: ez lett a #Trashtag Challenge, mely kihívás lényege roppant egyszerű: fogj egy szemeteszsákot és egy gumikesztyűt, keress a környezetedben egy szeméttel teli területet és takarítsd ki. Készíts előtte-utána fotókat a munkádról és posztold a közösségi oldaladra.

Szemetes terület pedig sajnos akad bőven, mégis jó látni, hogy a kihívást elfogadó fiatalok milyen szép számban tisztítják meg a mocskos erdőket, az összeszemetelt vízpartokat és a koszos utcákat.

Egyébként Magyarországon szervezett keretek közt van hasonló kezdeményezés: a TeSzedd! akció, melyre idén közel 240 ezer önkéntes jelentkezett, és ezúttal március 18. és 24. között rendezik meg.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share