Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Egyedül repüli körbe Ausztráliát egy 15 éves pilóta

Egyedül repüli körbe Ausztráliát egy 15 éves pilóta

Jótékonyságból teszi mindezt, hogy segítsen az elszigetelt területek lakóinak orvosi ellátáshoz jutni.

Solomon Cameron mindössze 15 éves és még nincs jogosítványa autóra, a levegőben viszont tökéletesen boldogul. Az ausztrál srác 12 évesen szeretett bele a repülésbe, és már teljesítette a 90 órát pilótaként, amivel egyedül vezetheti könnyűszerkezetes gépét.

A tinédzser egy jótékonysági akcióra adta a fejét: egyedül fogja körberepülni Ausztráliát, hogy felhívja a figyelmet az elszigetelt területen élők helyzetére. 40.000 dollárt akar összegyűjteni a GoFundMe oldalán, amit Ausztrália elhagyatott részén élő lakosainak orvosi ellátására fordítana. Az Angel Flight jótékonysági szervezet által így nem csak a sürgősségi esetekben éri el őket a segítség, hanem specialisták is meglátogathatják a kezelésre szorulókat.

Első megállója Bruny szigete lesz Tasmaniában, utána pedig Ausztrália keleti partját veszi célba, majd a Nullarbor vidékét és Bendigót. Solomon  célja, hogy elég pénzt gyűjtsön a 30 napos utazása alatt, legnagyobb vágya pedig, hogy ha felnő, hivatásos pilóta legyen. A repülés ugyanis a legnagyobb szenvedélye.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share