“Egyszerűen imádom a szörnyeket!” – Cool szakmák: 3D animáció

Rovat

Megosztás

Itt szinte bármit megtehetsz, minden a képzeleteden múlik.

“Olyan világot alkothatsz magadnak, amilyet csak akarsz, a határ a csillagos ég. Ez az hely, ahol szárnyalhat a fantáziád. Az élőlényeket te teremtheted meg, egy olyan világba, amilyenbe megálmodtad őket, olyan környezettel, amilyennel te szeretnéd.”

 

Csáthy Flóra 3D grafikus a 3D Animációról:

 

A szörnyek és a lány

“Az én szememben ezek a rémségek szépek és különlegesek!  Mindig is imádtam a Grimm meséket például, de ha már animáció, akkor a mindenki által jól ismert Szörny Rt. című mese volt az egyik kedvencem, ahol a rémes figurák nem azért huhognak és ugrálnak a homályban, mert élvezik, ha mások félnek: egyszerűen ez a munkájuk. Számomra van valami varázslatos az ő világukban és sokszor kívánom bár egy szörnyekkel teli világban élhetnék én is. :)”

kep01

Jó helyen van a feneked?

“Én főként karaktertervezéssel foglalkozom most. Egy emberi vagy állati alaknál ugyebár megvannak a szabályok mit hol és hogyan kell kidolgozni. Nagyon sok képet kell felkutatni és részletesen elemezni, hogy azt utána meg tudjuk formálni, és minden testrészt  megfelelő helyre tegyünk.  Ha viszont természetfeletti lényekről van szó, akkor én is el szoktam rugaszkodni ettől, hiszen ők nem léteznek, csak a képzeletünkben, ezáltal olyanra formáljuk őket, amilyenre csak akarjuk. Másrészt nagyon fontos a részletesség. Ha már nagyjából megvan a karaktered, akkor a részletei szépen ki legyenek dolgozva, gondolok itt körömre, ruhára (ezen belül is ruha gyűrődésére) hajra szemre. Állatoknál esetleg karmok, pikkelyek, tüskék, fogak, hiszen ez teszi teljessé a karaktert.”

Hogy mozog egy élőlény?

“Ez  egy animáció teszt volt, a suliban csináltan még… a karakterek nem az enyémek én csak megmozgattam őket 🙂 és hangot, zenét vágtam hozzá”

https://www.youtube.com/watch?v=7NwjBTWQvoU

Avatár, Mátrix, és Alien…

“Érdekességképp mondjuk pont a Mátrixnál van az a híres jelenet amikor főszereplőnk lassítva, szinte lehetetlen pózban, hátával majdnem a talajt érintve tér ki a golyózápor elől. Ennél a jelenetnél a környezet és a töltények nem valóságosak.

Az Alienben még nem használtak 3D technikát, akkoriban még mindent megépítettek, ott minden tényleg igazi és ezért is (meg még sok másért is) azt hiszem, nagy tisztelet dukál Ridley Scott-nak, a film atyjának. Azonban biztosan emlékeztek, amikor először előbukkan a szereplőnk hasából a kis édes szörnybébi, ő például egy pici robot volt.

Ami ilyen téren a legnagyobb sikert hozta az az Avatar, véleményem szerint ez a film egy mérföldkő volt a 3D világában, hiszen majdnem minden, amit ott alkottak számítógéppel készült.”

Észrevettétek már az Avatar szereplők túl természetes mozgását, élethű gesztusát? 

Avatar 3D animáció
Mit gondoltok, milyen trükkel készült?

 

Középsulisok: animációra fel!

“Azoknak, akik érdeklődnek, üzenem, hogy nagyon érdekes és izgalmas szakma sok titokkal és rejtéllyel fűszerezve és csak arra vár, hogy megismerjétek. A pályakezdőknek pedig azt, hogy bár hosszúnak tűnik az út, megéri végigjárni és kitartani, mert a szerelem a szakma iránt egyre csak nőni fog és miközben az utat járjátok olyan eszméletlen csodáknak lesztek tanúi, ami az életetek részévé válik.”

Mystique elso1

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta