Mindent akarok és most rögtön!

Rovat

Megosztás

Ha tudod magadról, hogy nagyon türelmetlen vagy, és a „később”, a „hamarosan” vagy a „majd” nem szerepel a szótáradban, olvasd el az alábbi írást és nézd meg a hozzá tartozó videót!

A türelem rózsát terem, tartja a mondás, de kinek van ideje kivárni ezt?

Ha valahol azt a feladatot kapjuk, hogy jellemezzük önmagunkat a jó és rossz tulajdonságaink mentén, akkor azért a nagy többségünk bevállalja, hogy a türelem nem tartozik a legnagyobb erősségei közé.

Akár arra kell várnunk, hogy kicsengessenek egy unalmas tanóráról, vagy hogy megkapjuk a várva várt születésnapi ajándékunkat, netán, hogy a kedvesünk mondja már ki végre a bűvös szót: „szeretlek”… az idő csigalassúsággal haladhat és a másodpercek óráknak tűnnek.

Némileg hasonló, bár kissé más a helyzet, ha nem kell passzív elszenvedőjének lennünk az idő múlásának, hanem valamennyire hatni is tudunk rá. Ilyenkor a késleltetés képességét kell elsajátítanunk, vagyis azt, hogy egy nagyobb jutalom érdekében elbírjuk viselni az aktuális kellemetlenségeket.

Ilyen lehet például egy dolgozatra felkészülés is. A négy fal között, magolással töltött idő, ahelyett hogy a barátainkkal vagy akár a szerelmünkkel lennénk, nagy áldozatnak tűnik. De amikor jó jegyet kapunk, úgy érezhetjük, hogy megérte, a munkánk meghozta a gyümölcsét.

Hasonló példa a rendszeres testedzés is. Sokszor nap végére fáradtak vagyunk, nyűgösek, semmi kedvünk még futással, tornával vagy bármi mással sanyargatni a testünket. De ha újra és újra legyőzzük ilyenkor önmagunkat, és végül elérjük a kívánt eredményt, mondhatjuk, hogy megérte késleltetni.

Az önkontroll gyakorlása, a késleltetés elsajátítása tehát olyan képességek, amelyek hosszú távon közelebb vihetnek bennünket céljaink eléréséhez.

Az alábbi aranyos videóból pedig kiderül, mennyire sikerül ez négy éves gyerekeknek:

https://www.youtube.com/watch?v=QX_oy9614HQ

 

Késleltetés
Te mennyire vagy türelmes?

 

(kép forrása: http://www.irisys.co.uk/)

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta