Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Elballagtak a Középsuli szereplői

Elballagtak a Középsuli szereplői

2016. április 29. /péntek/

Délelőtt tartották az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola, a K30, azaz a Középsuli sorozat helyszínéül szolgáló iskola végzőseinek ballagását. A sorozat két szereplője, Bodony Barbi és Koszta Berci is a ballagók között volt, hétfőtől pedig ők is életük egyik legnagyobb megmérettetése elé kerülnek: jön az érettségi. 

A végzős osztályok hagyományos módon végigvonultak az iskolán, hogy végső búcsút vegyenek az iskola falaitól. A ballagás konferansziéja Garai Bendegúz, a sorozatunk macsóját alakító fiú volt.

IMG_7765

A ballagtató osztály, a 11/B énekes produkciókkal búcsúztak a végzősöktől. Petrányi Réka, a sorozat vadóc lánya Aranyosi Ervin Siker című versét szavalta el, Deák Barbara, a sorozat vendégszereplője pedig Máté Péter szerzeményét, az Egyszer véget ér című dalt énekelte el. Az osztály közösen énekelte el a hamarosan érettségiző diákoknak Bartók Eszter Búcsúdalát. A búcsúbeszédet Demeter Levente mondta.

IMG_7777

A végzős osztályok szónokai is elmondták búcsúbeszédüket, melyekben köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek a rengeteg segítségért, melyet az elmúlt években tőlük kaptak.

Az iskola igazgatója, Tillinger Péter beszédében megszólította a tanárokat, a szülőket és a diákokat is. Arra biztatta a ballagókat, hogy emlékezzenek vissza arra az időszakra, amikor először beléptek az iskola falai közé, és kiérdemelték az első dicséreteket, intőket. Ő maga is boldogan emlékszik vissza sok-sok eseményre, melyeket a diákokkal együtt átélt, többek között a szerdai szerenád remek hangulatára, és a földrajz-előkészítőkre.

“Azért legyetek büszkék, hogy egy olyan nagy múltú iskolában vizsgáztok Erzsébetváros szívében, amely már 126 éve bocsájtja útjára a fiatalokat “

– biztatta a tanulókat az igazgató.

Nemcsak Barbira és Bercire, de a rosszfiút alakító Kis Olivérre is nagy feladat vár. Jövő hét csütörtökön előrehozott érettségit tesz angolból.

IMG_7816

Olivér, Barbi egyik legjobb barátjaként gratulált a lánynak, és kívánt sok sikert a jövő heti írásbeli érettségi vizsgákhoz.

 

Habár Barbi és Berci élete a K30-ban nemsokára véget ér, de az épülettől nem szabadulnak. A nyár folyamán és ősztől is az Erzsébetváros szívében fekvő iskola lesz a Középsuli sorozat helyszíne, így havonta egyszer visszajárnak majd az akkor már érettségizett diákok.

Jövőre Eszti, Dominik, Paola, Olivér, Bende és Réka ballag.

Jövőre Eszti, Dominik, Paola, Olivér, Bende és Réka ballag.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share