Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Tudjuk, mit nézel vasárnap! – Filmek az anyai szeretetről

Tudjuk, mit nézel vasárnap! – Filmek az anyai szeretetről

Több szempontból is jeles a mostani vasárnap. Van, aki majálisozni indul, mások az érettségi miatt remegnek, a legtöbben viszont az anyákat fogjuk ünnepelni. Ez alkalomból összegyűjtöttünk néhány emlékezetes filmet az anyai szeretetről.

Egy asszony meg a lánya

 

Alberto Moravia olasz író regényéből készült ez a film, amelyben, sokak szerint legjobb alakítását nyújtotta Sophia Loren. A történet a II. világháborúban játszódik, amikor egy özvegy élelmiszerbolt tulajdonos 15 éves lányával egy hegyi faluba menekül a bombázások sújtotta Rómából. A szerelem és a háború borzalmai alapjaiban változtatják meg anya és lánya kapcsolatát.

Becéző szavak

 

A több Oscar-díjat is elnyert filmben Shirley MacLaine egy olyan anyát alakít, aki szeretetével szinte teljesen megfojtja lányát. Emma azonban függetlenedik. Kapcsolatukban egy szörnyű betegség hoz fordulatot. Az anyát és a lányt játszó színésznőnek is jut egy-egy nagyon emlékezetes jelenet.

Édesek és mostohák

 

A listáról nem hiányozhat ez az amerikai klasszikus. Amelyben az elhagyott Susan Sarandon és férje új szerelme, Julia Roberts civakodik a gyerekek kegyeiért. Mígnem egy tragédia közelebb hozza egymáshoz az ellenségeket.

Mindenütt jó

 

Adele (szintén Susan Sarandon alakításában) egy olyan anya, aki felelőtlen és rendszeresen hazudik önmagának. Így indul el otthonról 14 éves lányával (Natalie Portman) egy jobb élet és Beverly Hills felé. Kamasz lánya azonban nem bírja a hazudozást és igyekszik kitörni. A konfliktust végül az elfogadás és néhány könnycsepp oldja fel.

Anyák napja

 

Végül a sort egy friss alkotással zárjuk. A héten kerül a magyar mozikba az Anyák napja című film, amelyben négy anya és egy apa játsza a főszerepet. Egyikük özvegy, másikuk elvált, van, aki a csillogással, más pedig a saját édesanyjával küzd.

Tudjuk, mit nézel vasárnap! - Filmek az anyai szeretetről
Te mit ajándékozol Anyák napjára?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share