Életük legnagyobb kalandján a Középsuli-sztárok

Rovat

Megosztás

Életük legnagyobb és legtanulságosabb kalandját élik át a Középsuli sorozat szereplői: Melcsi néni, Barbi, Zsófi, Juli, Zsani, Bende és Dominik a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) központjaiban töltenek el csaknem két hetet a Magyar Afrika Társaság (AHU) orvosaival.

A magyar fiatalok segíteni érkeztek Afrikába, előtte pedig Dubajban forgattak. Ez nemcsak azért fontos, mert világot látnak, hanem azért is, mert tapasztalataikat átadhatják a követőtáboruknak, ezáltal a Középsuli sorozat nézői is megismerhetik a különböző kultúrákat.

Afrikában sok helyen még ráolvasással is gyógyítanak, de a magyar orvosok segítsége azért hatékonyabb. Ebbe a fiatalok is belekóstolnak majd, hiszen a Magyar Afrika Társaság missziójában résztvevő orvosainak munkáját fogják segíteni.

Az utazás előtt nagyon sok felkészítő program volt, mert az ugandai területeken sok veszély leselkedik a helyiekre és a turistákra. Vannak helyek, ahol a gyerekek több mint tíz kilométert gyalogolnak, hogy eljussanak az iskolába, sőt, még apróbb fenevadak is rájuk támadhatnak.

Bende rendkívüli lehetőségnek tartja az utazást, remekül érzi magát. Életében először ült repülőn, ezért nagyon izgult előtte. Feleslegesen, hiszen kellemesen csalódott benne. Várja már, hogy átérjenek Ugandába és a magyar orvosok munkáját segítve ők is részt vegyenek a rászorulók és a helyiek ellátásában.

Dominik is nagyon félt a repülőn, mert neki is ez volt az első, hogy ezzel a közlekedési eszközzel utazott volna. A srác szerint Dubai egyszerűen gyönyörű, fantasztikus és lélegzetelállító. Nagyon várja már Afrikát, szerinte az a legjobb az egészben, hogy egyszerre nyaralnak és még másokon is segítenek.

Bár a repülőút hosszú volt, körülbelül ötórás, Juli nagyon ügyesen eltöltötte filmnézéssel, zenehallgatással és játékokkal. Őt is lenyűgözte a HTCC-ház szépsége.

Zsófi is megerősítette, hogy remek volt az utazás, hiszen az Emirates járatai mindig remekül felszereltek, így simán el tudta ütni azt a néhány órát. Dubai szerinte is csodálatos, sajnálja, hogy csak egy napot töltenek ott.

A Középsulisok először Kampalába mennek, utána pedig Mbalébe, ahol az AHU magyar orvosainak fognak segíteni.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta