Elhunyt a Marvel atyja!

Rovat

Megosztás

A Marvel-univerzum atyjának, – a képregények rajongóiként, – olyan karaktereket köszönhetünk, mint az X-men tagjai, Amerika Kapitány, Vasember, a Fantasztikus Négyes, vagy a Pókember. Stan lee 95 éves korában hunyt el.

A Marvel atyját az írás már gyerekkorától kezdve foglalkoztatta, de nem cikkekkel, hanem gyászjelentések írásával kezdte. Karrierje a Timely Comics-nál indult, mégsem nevezhető (kép)regényesnek, hiszen nem fedezték fel egyből, lassan, de biztosan haladt előre, hogy olyan sikerre tegyen szert, amiről ma mindenki álmodik.

Fotó: syracuse.com

A Stan Lee valójában művésznév, amivel írásait jegyezte. Később, azonosulva ezzel a névvel, fel is vette, de ekkor már szerkesztőként dolgozott. A Timely Comics szintén nevet váltott, – többször, – így végül Marvel Comics lett. Ez már ismerős, igaz?

Lee, pályafutása látszólagos csúcsán úgy érezte, nem tud már semmi figyelemre méltót alkotni. Szerencsére, a Marvel kiadójának vezetője, Martin Goodman arra biztatta, hogy folytassa a munkát, és indítson el egy teljesen új vonalat. Ennek nyomán elérkezett a szuperhősboom! Vagyis rengeteg ismert karaktert ekkor alkotott!

Fotó: starity.hu

Az X-Men és a Fantasztikus Négyes tagjait, Hulkot, Doktor Strange-t, Vasembert, Pókembert, tehát ezeket az új, komplex, emberi tulajdonságokkal felvértezett szuperhősöket ugyanabban az univerzumban képzelte el! 

Első nagy sikerét a Fantasztikus Négyes hozta meg! Mondhatjuk, hogy ezt követték sorban a többiek, a már említett hősök mellett Thor, vagy a Bosszúállók nevű szupercsapat, ahol az a hős is szerepet kapott, akivel először foglalkozott: Steve Rogers, azaz Amerika Kapitány.

 

Főkép: puliwood.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta