Ezt nézed:  / Zene / Elindult a jelentkezés a Eurosonicra

Elindult a jelentkezés a Eurosonicra

A groningeni Eurosonic Noorderslag Európa talán legnagyobb, de biztosan legfontosabb showcase-fesztiválja. A következő eseményre 2018 januárjában kerül sor, és magyar zenekarok jelentkezését is várják.

A hollandiai Eurosonic Európa legfontosabb showcase-, azaz bemutatófesztiválja. Minden év januárjában több ezer zeneipari szakember, menedzser, promóter és A&R-ügynök gyűlik össze, hogy a több tucatnyi klubban és színpadon tartott több száz koncertből kiderüljön számukra, hogy melyek lesznek az év meghatározó zenekarai. A Eurosonicon fellépni többet jelent egy egyszerű koncertnél: soha vissza nem térő lehetőség a nemzetközi áttörésre.

Magyarország évek óta – mondhatjuk, hogy hagyományosan – jó kapcsolatot ápol a Eurosonic-kal, idén például negyven zeneipari szakemberből álló delegáció utazhatott ki a Cseh Tamás Program támogatásával. A következő alkalom 2018 januárjában lesz. A szervezők pedig most megnyitották a jelentkezést a jövő évi Eurosonicra. Jelentkezni ezen a linken lehet, egy kérdőív kitöltésével és demók feltöltésével. Határidő nincs, de érdemes sietni, mert rengetegen pályáznak és valószínűleg hamarosan le is zárják a jelentkezést.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share