Ezt nézed:  / Suli / Eljött az idő, hogy döntsenek a Középsuli olvasói

Eljött az idő, hogy döntsenek a Középsuli olvasói

Február 15-ig tart a jelentkezési időszak.

2015. december 23-ától lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre. A felvételi eljárás egészen február 15-ig, éjfélig tart. Semmiképp se hagyd az utolsó pillanatra ezt a fontos döntést, hiszen a nagy kapkodásban megeshet, hogy elírsz valamit. Az előtted álló bő másfél hónap alkalmas arra, hogy alaposan átgondold, merre tovább.

Mielőtt elküldenéd

A továbbtanulni vágyók már csak online, a Felvi.hu oldalról elérhető E-Felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezésüket. Hogy használni tudd a rendszert, előbb természetesen regisztrálnod kell az említett honlapra.

Összesen hat képzést jelölhetsz meg. Egyazon képzés önköltséges és államilag támogatott formája egy jelentkezésnek számít, habár két külön sorba kerülnek majd a jelentkezési felületen. A hat jelentkezési helyből hármat díjmentesen tudsz megjelölni, a további három költsége fejenként 2000 forint.

Az induló képzésekről a Felvi Tájolóban olvashatsz, melyet nagyobb könyvesboltokban, továbbá a Felvi.hu-ról megrendelve tudsz megvásárolni.

Untitled-2

Érettségi előtt álló diákként valószínűleg már pontos elképzelésed van róla, melyik intézményben szeretnél továbbtanulni, ám szerencsésebb, ha van egy B terved is, hiszen nem tudhatod, elegendők lesznek-e pontjaid. Első helyen persze azt tüntesd fel, ahová a leginkább szeretnél bekerülni. Tavaly az alap- illetve osztatlan mesterképzéshez minimum 280, felsőoktatási szakképzéshez pedig 240 pontra volt szükség.

A jelentkezésnél nemcsak az általad választott képzések adatait kell elküldened, hanem fontos dokumentumok másolatát  is. Ezek – alapképzésre való jelentkezés esetén – az érettségi bizonyítvány, a középiskolai bizonyítvány és a többletpontokat igazoló dokumentumok, mint például a nyelvvizsga bizonyítványa. Az iratokat feltöltheted az E-Felvételire is, de postával is elküldheted. Tavaly az volt a helyzet, hogy ha valamelyik dokumentumot február 15. után kaptad kézhez, július 12-ig tudtad utólagosan csatolni azokat jelentkezésedhez.

közps

Ha már elküldted

A jelentkezésed elküldése után még vár rád egy apró feladat: hitelesítened kell a jelentkezést, amit február 23-ig tehetsz meg. Két módja van ennek: hitelesítheted az Ügyfélkapun, vagy ha postázod az e-felvételiről letölthető hitelesítő adatlap kinyomtatott példányát az Oktatási Hivatal címére.

Szöveg: Fekete Fanni

Fotók: weheartit, felvi.hu

Döntsd el!
Te is idén adod be jelentkezésedet valamelyik főiskolára vagy egyetemre?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share