Elkészült az Exodikon első nagylemeze

Rovat

Megosztás

A kilenc tételes Árnyam útján album zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic (és Cryptic Remains) gitáros Borhidi Gábor Bálint és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart.

Az album a H-Music gondozásában lát majd napvilágot, első körben pedig a HammerWorld magazin májusi számának CD mellékleteként fog megjelenni. Az új albumot záró, Az elmúlás kútja című dalhoz a szöveges videót a lemezborítóért is felelős Száraz Bence készítette.

“A szövegben a nihilizmus, keserűség, és a tehetetlen düh kivetülései fedezhetőek fel.

Az univerzum bezár minket egy időburokba, amit nem lehet áttörni, és a legvégén csak az üresség vár minket.

Tehát miért higgyünk bármiben, beleértve magunkat is? A létezés ösztöne ettől függetlenül továbbra is reménysugárként pislákol, és ugyan szkepszissel párosul, de vár, és egy újabbat merít magából az elmúlás kútján.

Ahogy a szöveg, úgy a zene is erre a kettősségre épül fel, sodró riffelés és hirtelen megállások váltják egymást, elhalkulással zárva a számot és a lemezt is egyben, nyitva hagyva ezt a végtelen küzdelmet” – mondja Pósfai József gitáros-énekes.

A death/black metal banda még 2004 szeptemberében alakult, eddig viszont egy demót (Indulattól irányítva: 2007) és egy EP-t (Végtelenbe zárva: 2011) adtak ki.

Az EP kiadását követő turnéidőszakot követően egy hosszabb passzív periódus következett. Végül egy évvel ezelőtt jutottak arra a döntésre, hogy az elmúlt 10 év árnyakkal övezett útját lezárják, és elszánják magukat az első nagylemezük felvételére. Nem volt tökéletes az időzítés, hiszen épp egy évvel ezelőtt köszöntött be a jelenlegi bekorlátozott élethelyzet. Ez új kihívást jelentett, és lassította a folyamatot, de végül a viszontagságos időket átvészelve sikerült végleges formába önteni a lemezt.

“A felvételekben több stúdió is a közreműködött. Az ének felvétel és a gitár reamp a Bresaola Studios Budapest-ben történt Nóniusz Gábor segítségével. A dob, basszus, mix és master munkálatok pedig a No Silence Studiosban zajlottak, Simon István vezetésével. Köszönjük szépen mindkettőjüknek a munkát! A borító Száraz Bence munkája, aki az album hangulatát és gondolatvilágát hűen tükröző monokróm színvilágú alkotást nyújtott át számunkra és ezért hatalmas köszönet illeti! A dalok szövegvilágában nincs összefüggő koncepció, az egyedüli kapcsolat közöttük, hogy mindegyik az emberi elme sötét oldalainak kivetüléseit önti valamilyen formába” – tette hozzá József.

Exodikon: Árnyam útján

  • Introverzió
  • Árnyam útján
  • Önpusztító látomás
  • Oximoron
  • Öntudatlan
  • Kiürülve
  • Az univerzum tükre
  • Tudatfeletti
  • Az elmúlás kútja

Képek: sajtófotók

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,165RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta