Elkezdődött a versenyzők képességfelmérése a HUMDA tehetséggondozási programjában (x)

Rovat

Megosztás

Világszínvonalú tehetségkutató- és utánpótlásnevelési rendszert indított el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A támogatási rendszerbe első körben beválogatott több mint száz tehetséges versenyző képességfelmérése novemberben kezdődött.

A HUMDA legjobb nemzetközi példák elemzésével és a sportág hazai és nemzetközi szakértőinek bevonásával kialakított támogatási rendszerének alapelve, hogy a legtehetségesebb versenyzők transzparens és mérhető elbírálási szempontok alapján folytathassák karrierjüket. A versenypályákon már elért eredmények mellett többek között a vezetéstechnikát, valamint a fizikai- és mentális alkalmasságot is értékelik a szakemberek.

Utóbbiban a HUMDA partnere a motorsport-specifikus vizsgálatokkal és felmérésekkel foglalkozó Fit4Race. A cég egy olyan holisztikus, többlépcsős edzésprogramot dolgozott ki, mely magába foglalja az élettant, a mozgásszervi rendszereket, a mentális felkészülést, a táplálkozást, a sportot és a pihenést is. Már a felméréshez használt eszközök is egyedülállóak: egy speciális, felvillanó lámpákkal felszerelt szimulátort, egy repülést imitáló szerkezetet és sötétszobát is igénybe vesznek.

A különféle tesztek során pedig még az agyhullámokat is vizsgálják, hogy megállapítsák, milyen körülmények között stresszesebb, mikor nyugodtabb, vagy milyen arányban használja jobb és bal agyféltekéjét a versenyző. A közös munka kezdetekor felmérik a tehetség pályán nyújtott teljesítménye mellett a fizikális adottságait, az étrendjét és az alvási szokásait is.

A legjobb eredményeket elérőknek nyílik lehetőségük, hogy később támogatásban részesülhessenek. A HUMDA saját tehetségkutató rendezvényeiből is csatlakoznak majd a jövő ígéretei a programhoz. A Junior Gokart Challenge-nek köszönhetően országszerte csaknem 2000 gyermek ismerkedhetett meg a gokartsporttal.

A fiatalok sikeres megszólításával nagyobb merítési lehetőséget kaptunk, ezáltal alkalmunk nyílt megismerni rendkívüli tehetségeket is. A tehetséggondozó programunk követkető lépéseként a Junior Gokart Challenge 20 leggyorsabb versenyzőjét egy gokartversenyre invitáltuk Magyarország legújabb versenygokart pályájára, a Palóc Ringre. A felfedezett gyermekek tehetséggondozását ezentúl is folytatjuk, a legrátermettebbeket természetesen a Fit4Race képességfelmérésének is alávetjük.

A felmérésben részt vevő pilóták benyomásairól készült videók a HUMDA Facebook- és Instagram-oldalain és a YouTube-csatornáján megtekinthetők.

(x)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta