Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Elkezdődött a karácsonyi őrület!

Elkezdődött a karácsonyi őrület!

Bizonyára már te is észrevetted, hogy egyre több helyen vannak feldíszítve az üzletek, egyes helyeken pedig már a karácsonyfa is áll. Javában zajlik a karácsonyi láz és az előkészületek.

Már több, mint egy hónapja, hogy megjelentek az első karácsonyi díszek, a boltok kínálatában felbukkantak a különböző kiegészítők, valamint a csokoládék egész arzenálja.

Versenyfutás vette kezdetét, hogy megvegyük mindenkinek az ajándékát, illetve felkészüljünk előre. Tény, hogy nem a legjobb az utolsó pillanatra hagyni mindent, mert a kapkodással csak magunknak teszünk rosszat. Érdemes tehát jóval előre beszerezni a dolgokat.

Az idő előrehaladtával egyre nagyobb tumultus lesz az üzletekben, szemkápráztató kirakatukkal elszédítenek mindenkit. Valaki ilyenkor érzi magát gyereknek, valakiben pedig erős pánik keletkezik.

A megtömött szatyrokkal rohangáló emberek szinte mindennapossá válnak. Folyamatosan beléjük ütközünk, és tolongás veszi kezdetét. Olykor 15-20 percet kell azért is várakozni a sorban, hogy kifizessünk egy műzliszeletet.

Én magam ilyenkor minél messzebb próbálom elkerülni a forgalmas helyeket, úgy mint a bevásárlóközpontokat és a nagyobb tereket. Szeretek jóval előbb felkészülni, így kényelmesen tudom intézni a dolgaimat. Az, hogy kiválasszunk valamit inkább megfontolt döntésen alapuljon, hiszen leginkább a pénztárcánknak kedvezünk ezzel. A hirtelen hozott döntések általában jelentős kiadással járnak, amit persze az áruházak nagyon szívesen elfogadnak.

Sokakat a hideg is kiráz a karácsonyi időszak kezdetével. Inkább egyfajta pánikfélelem tör rájuk, főleg a rengeteg ember láttán. Számukra a legjobb módszer, ha tudomást sem szereznek az egészről, és messze elkerülik a zsúfoltságot. Ugyan még két hét van az igazi őrület kezdetéig, de már most érdemes lelkiekben is felkészülni rá.

Zsófi mindig előre felkészül mindennel és ne az utolsó pillanatra hagyja a dolgokat. Ha lehet, akkor mindig elkerüli a csúcsidőket és igyekszik tudatos és megfontolt döntéseket hozni, ha vásárol. Ez nála már évek óta bevált stratégia és nyugodt hangulatban tud felkészülni az ünnepekre.

A karácsonyt úgy is lehet élvezni, hogy nem kell feltétlenül a hajunkba kapva rohanni és mindent megvenni, amit csak meglátunk. Az ünnep valódi lényege a meghittség, valamint a szeretteinkkel együtt eltöltött idő. Sokkal fontosabb tehát, hogy inkább békességben töltsük el ezt az időszakot.

Elkezdődött a karácsonyi hatás!
Szereted a karácsonyt?