Ezt nézed:  / Suli / Szkenner toll

Szkenner toll

A mai technológiával már nagyon sok mindenre képesek vagyunk. Ilyen például az írásfelismerős szkenner toll is, mely raktikus lehet tanuláshoz.

Grafikusok már régóta használnak olyan technikát, amivel automatikusan digitalizálni is tudnak. Ez annyit tesz, hogy egy toll segítségével a képernyőn megjelenik az, amit a lapra rajzolnak. Ez nagyban megkönnyíti a munkájukat. Nem szükséges másolgatni, valamint külön digitalizálni. Évek óta létezik ez a módszer.

Most viszont egy másfajta toll is megjelent. Mondhatni, hogy ez a fordított verziója az előbbinek. Itt az írásos szöveget képes felismerni és egy szerkeszthető formában visszaadni nekünk. Nem kell másolni teles bekezdéseket, vagy oldalakat. Egész egyszerűen csak beszkenneljük a szöveget és az rögtön megjelenik a szövegszerkesztőben. Ezután pedig kedvünkre szerkeszthetjük.

Tanuláshoz ideális lehet. De az élet számos területén leegyszerűsíti a munkát. Vakok számára például nagyon nagy segítség, hiszen így ők is könnyedén el tudnak olvasni egy könyvet. Még borsos áruk van, de idővel olcsóbban is hozzá lehet jutni. A több tízezer forintos kiadást még csak kevesen tudják megfizetni egyetlen tollért. A technikai fejlődésnek viszont pont ez a nagy előnye. Akár pár hét alatt is féláron vehetjük meg.

Szkenner toll
Szereted a technikai újdonságokat?