Ellenségek: közel engedd vagy tartsd távol?

Rovat

Megosztás

Ellenségek és barátok. Mindkettőből gyűjtögetünk életünk során. A barátainkat közel engedjük, az ellenségeinket pedig…nos van aki így, van, aki úgy. Te melyik csoportba tartozol?

A mondás úgy tartja, hogy aki okosan csinálja, nem csupán a barátait tudja magához közel, de az ellenségeit is ismeri és szemmel tartja. Így nem érhetik meglepetések és mindenre fel tud készülni. Engedd közel a barátaidat de az ellenségeidet még közelebb. Ez a gyakorlatban vajon mennyire kivitelezhető? Nem úgy kell elképzelni, hogy mindenkivel édelegj, aki nem szimpatikus, hogy aztán folyamatosan kétszínűsködj velük csak azért, hogy megtudd “mit forralnak”. Ez egy szappanoperában tökéletesen működik, de valljuk be – nem vagy se Jockey Ewing, se valamelyik brazil sorozat főszereplője.

Az ilyen viselkedés hosszú távon eléggé fárasztó és nagyon is természetellenes. Haragosok, exek, osztálytársak, haverok haverjai. Az élet sok olyan szituációt tartogat, amikor olyan emberekkel kerülünk össze, akiket nem szívlelünk vagy fordítva. Gondold el, mennyire kimerítő állandóan megjátszani magad, mások szemébe hazudni, alakoskodni. Ezt egyetlen jóérzésű ember sem képes hosszú távon kivitelezni.

Ám a mondás mégiscsak tartalmaz igazságot, hiszen például versenyhelyzetben jó tudni, mire készül a másik, így nem árt szemmel tartani, időben értesülni arról, mi lesz a másik következő lépése. Az éberség és az előrelátás ilyen esetekben csak a javunkra válhat.

enemy almost famous enemies lester bangs. philip seymour hoffman

Ellenségek: közel engedd vagy tartsd távol?
Te távol vagy közel tartod erllenségeidet?

Képek: giphy, womansreflections

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta