Smink=önbizalom?

Rovat

Megosztás

A smink a női lét alapdarabja, szépít, öltöztet, korrigál és önbizalommal is felruház. Van, aki hírből sem ismeri, van, aki alkalmanként magára ölti és van olyan is, aki állandóan a magáénak érzi.

A smink sokak számára egyet jelent az önbizalommal. Egy jó smink elfedi az apróbb hibákat, kiemeli az egyedi vonásokat, tündöklőbbé varázsolja a külsőt, kifinomultabbá, különlegesebbé teszi a megjelenést. Nem csupán a smink javítja az önbizalmat, de ahhoz is önbizalom kell, hogy viselni tudjunk egy feltűnőbb összeállítást.

woman  applying dry cosmetic tonal foundation  on the face

A gond csak akkor kezdődik, ha a festéket használjuk önbizalom helyett. Megdöbbentően sokan el sem tudják képzelni azt, hogy smink nélkül lépjenek ki az utcára. Teljesen mindegy, hogy randi, kutyasétáltatás vagy egy laza baráti mozi egyszerűen nem képesek a sminktáskában hagyni az arcukat. Pedig a valódi arcunk a smink nélküli, a smink csak arra szolgál, hogy korrigáljon, nem arra, hogy mögé bújjunk. Tehát a túl erős vagy non-stop viselt sminkkel éppen az ellenkező hatást érjük el, mint amit szeretnénk. Az önbizalmunk csak a sminkhez kapcsolódóan létezik, a festék lemosásával a magabiztosságunkat is elnyeli a mosdó vize.

A jó smink kiemeli a szépséget, erősíti az önbizalmat, de nem helyettesíti azt. Nem árt csínján bánni vele, hiszen kutatások igazolják, hogy a férfiakat nem lelkesíti különösebben a több centi vastag vakolat.

barbara palvin make up

 

Smink=önbizalom?
Te sminekeled magad?

 

Képek: eniway, giphy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta