Előrehozottan érettségiztek németből a diákok a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában

Rovat

Megosztás

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában is a német nyelvi érettségi írásbeli volt a soros a 2014/2015-ös tanév tavaszi érettségi vizsgaidőszakban. Nemcsak a végzősök, de az alsóbb évfolyamra járók is megmérették magukat a vizsgán. Fannival, egy tizedikes lánnyal beszélgettem arról, hogy ő miért is választotta az előrehozott érettségi elvégzését.

Mi az oka annak, előrehozottan teszed le a német érettségit?

Az, hogy nagyon sok a terhelés, ami az iskolában van, negyvenhat óránk van egy héten, ezért úgy döntöttünk szüleimmel, hogy sokkal könnyebb lesz, ha már most leteszem az érettségit németből, és akkor már nem öt, hanem négy, hanem négy tantárgyból kell majd érettségiznem a végén.

Szeretnél nyelvvizsgát is tenni ebből a nyelvből?

Igen, még most a nyáron készülök rá, és ősszel szeretnék majd egy középfokút letenni. Szeretném mindenképpen még középiskola alatt, mert ha egyetemen kellene rákészülni egy nyelvvizsgára, akkor már sokkal nehezebb lenne. Sok dolog terhelne le engem.

Milyen érzés lehet a végzősöknek végigülni az összes érettségi vizsgát egy-két héten belül?

Bele tudom képzelni magam a helyzetükbe, olyan lehet, mint egy géppuskatűz. Bár nem biztos, hogy mindenkinek, aki minden tantárgyból profi, de azért szerintem durva, hogy napról napra, folyamatosan minden nap más tantárgyból kell több órát bent ülni és feladatsorokat megoldani. Nem nehezek a feladatok, csak oda kéne figyelni. Legtöbbször ez szokott a probléma forrása lenni.

Ha neked több tantárgyból kellett volna most érettségizni, az milyen érzés lett volna neked? Sokkal jobban izgultál volna?

Szerintem sokkal nehezebb lett volna, ha többől kellett volna tanulnom, így meg csak egyre kell fókuszálnom. Ha többre kell, akkor szóródik a figyelem, és nem biztos, hogy ugyanolyan jól sikerülne mindegyik.

Mire fogod felhasználni azt a plusz időt, ami megmarad azáltal, hogy most leteszed az érettségit?

Szerintem majd angoltanulásra fogom használni, meg kicsit kipihenem magam, mert egyébként sokszor zombi vagyok.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta