Első lelkes olvasónk, aki megmutatja nektek, hogy hol lakik

Rovat

Megosztás

Ivy, más néven Margaret Duplo 🙂 az Ask.fm oldalunk állandó olvasója valami jó programot kért tőlünk hétvégére előző héten. Mivel egy interaktív magazin vagyunk, ahol TI vagytok a főszereplők, ezért azt ajánlottuk neki, hogy tegyen egy kört valahol, tegyen valami jót a környezetéért, és mi azt ezer örömmel megosztjuk oldalunkon. Ivy így tett, arra vállalkozott, hogy megmutassa nekünk, hogy hogyan élnek azok az emberek, akik panelekben laknak. Mi pedig megosztjuk most veletek kedves olvasónk tapasztalatait és képeit.

A játszótér, ahol általában sok a gyerek.

kr

A játszótértől nem messze öt darab szelektív hulladékgyűjtő kuka van elhelyezve, hogy a környékbéliek környezettudatosan gyűjthessék a háztartásukból fennmaradó hulladékot.

kuka

A hulladékgyűjtők körül sajnos ez a látvány fogadta a lányt: üvegdarabok, csikkek és egyéb szemetek.

kr

Margaret D. véleménye szerint, csak egy kicsit kellene odafigyelnünk környezetünkre, és minden jobb lehetne. Az embereket gondolkodásra sarkallja, mert ha mindannyian csak egy rossz szokásunkon változtatunk, vagy csak egy szemetet fogunk meg az utcán, és visszük el egy szemetesig, akkor sok és látványos változás lehetne körülöttünk. Az eldobott csokis papírok, az alumíniumdobozok, a zacskók az állatokban is kárt okozhatnak. Azzal, hogy lusták az emberek, jelentős károkat okozhatnak ezen állatok életében.

A csábításnak engedve, legelső tiszteletbeli írónk, készített a túra végén magáról egy menő kukaszelfit, amiért mi nagyon hálásak vagyunk, mert e nélkül nem lett volna az igazi a beküldött anyag.

kr

Az üzenjük nektek Vele együtt, hogy írjátok meg ti is saját sztoritokat, amikor nyitott szemmel jártok egyet a környéketeken, vagy a természetben, és felhívjátok mások figyelmét a környezettudatosságra, vagy dokumentáljátok számunkra, hogy ti mit tettetek aznap a környezetetekért! Ne feledjétek: a Földet hátra kell hagynunk a gyerekeinknek, és később az unokáinknak. Ti milyen jövőt szeretnétek nekik? Ahol nincs tiszta ivóvíz, mert szennyezik a folyókat, tavakat, vagy egy szép és tiszta jövőt? A döntés csak rajtatok múlik! 😉

Ha Neked is van kedved megosztani velünk egy hasonló sztoridat, küldd el nekünk a tiirtatok@kozepsuli.hu címre, és mi kitesszük oldalunkra! 😉

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta