A 14 éves japán lány pingpong történelmet ír!

Rovat

Megosztás

A japán Ito Mima sorra nyeri a pingpong versenyeket! Hihetetlen elszántsággal áll az asztalhoz versenyein, titka talán ebben rejlik, na meg persze a kiskora óta tartó felkészülésben. 🙂

Ő lett minden idők legfiatalabb asztalitenisz World Tour győztese, és már az olimpiai arany a kitűzött célja. Legutóbb a brémai German Openen nyert.

Tavaly, vele egyidős párjával, párosban nyert, akivel már 4 éves koruk óta együtt edzenek. Ilyen hosszú idő alatt olyan jól összeszoktak, hogy a győzelmük csak fiatal koruk miatt volt meglepetés.

Legutóbbi meccsén a döntőben a német Petrissa Solja 2-1-re vezetett, azonban a fiatal lány nem roppant össze a nyomás alatt, egyenlített és 4-2-re nyerte a döntőt.

A japán lány már 10 éves kora óta pingpong történelmet ír, mióta a Junior World Tour tajvani versenyét megnyerte. 14 évesen a kínai Guo Yue csúcsát döntötte meg , aki 15 volt, amikor megnyerte a Japán Open-t.

“Sokkolt és eksztázisba kerültem, hogy ilyen címet szereztem az én koromban. De ez még csak a kezdet, mert be akarok kerülni a 2016-os riói olimpiára készülő japán csapatba, és jól is akarok szerepelni. Az álmom, hogy aranyat nyerjek a 2020-as tokio olimpián” – nyilatkozta Ito a győzelem után.

Más célok is lebegnek a szeme előtt, amikért mindent meg is tesz, hogy elérje. Példaértékű lehet a kitartása mindenki számára! 🙂

 

kép: ishot.hk

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta