Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Első randis tabutémák – mit érdemes kerülni?

Első randis tabutémák – mit érdemes kerülni?

Az első találkozón sok múlik, ezért is nézel te is épp utána, hogyan is kéne viselkedni. Most jöjjön az a része, amit jobb elkerülni. Később fel lehet hozni őket – ha már elmélyült a kapcsolat. De az elején mindenképp legyenek tabuk.

Biztos én is szóba hoztam már olyasmit az első randin, amit nem kellett volna. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy néhány fiú belesétált a következő hibák egyikébe. Lessétek:

Expasik és excsajok

Szerintem később sem jó ötlet minden részletet kitárgyalni, de legelőször fel sem kéne hozni. Ennek a rosszabb változata az, ha már a tali előtt, interneten kérdezősködnek a tapasztalataidról. Ne hasonlítgasd a volt párodhoz a mostani jelöltedet és ne is akard tudatni vele, hogy milyen csalódásaid voltak. Pár srác már elkezdte nekem ecsetelni, hogy mikor és milyen módon ismerkedett meg az exeivel, meddig tartott, miért lett vége… Brr! Bár a legrosszabb az volt, amikor a fiú megkérdezte, hogy elmennék e vele X helyre, ahol a volt barátnőjével randizgatott régen. Valahogy nem volt kedvem.

“Veled szeretném leélni az életem”

Se konkrétan, se célozgatva ne mondj ilyet rögtön az elején! Az még oké, hogy tudatod, hosszútávra tervezel és örülsz, hogy megismerhetted, de ez bőven elég. Az első randin még nem tudhatod, hogy milyen is ő valójában, ezért kamunak hathat ez a kijelentés. Hiszen ez nem neki szól. Úgy tűnik, mintha a házasságba lennél szerelmes, nem a partneredbe. Ráérsz később is mondanod neki ilyeneket, amikor komolyan is gondolod.

Tragikus esetek

Például valakinek a halála, vagy egyik rokonod súlyos betegsége. Ne most bonyolódjatok ebbe bele. Legyen vidám és nagyszerű az első randi. Semmi helye a szomorkodásnak és egymás lehangolásának.

 

Durva panaszkodás

Ez egy kapcsolatban tök oké, sőt, kell is, hogy megbeszéljétek azt, ami bánt. De ismerkedéskor inkább kerüld el a panaszáradatot. Oké, tudom, hogy szemét a tanárod és megbántott a legjobb haverod, ráadásul a szüleiddel is összerúgtátok a port, de ha annyira rossz passzban vagy, hogy nem tudsz jó képet vágni a randin, inkább mondd le és tetesd át másik időpontra. Vagy ha nem olyan vészes a helyzet, akkor próbáld elterelni a gondolataidat és teljes erőből a fiúra/lányra koncentrálni.

A legnagyobb hibákat már elkerülted, innentől kezdve már csak azon múlik a randi, mennyire passzoltok össze. Minden jót kívánok!

Írta: Czár Fruzsina