Ezt nézed:  / Suli / A legfurább magyar nevek

A legfurább magyar nevek

A magyar anyakönyveztethető nevek között is akadnak olyanok, amik láttán nagyra nyitjuk a szemünket, hogy jól láttuk-e vajon, amit látunk. A szokványos nevek mellett mára elterjedtek a különleges, de furcsa nevek is.

Egy öttagú bizottság dönt arról, hogy melyek azok a nevek, amiket adhatunk a gyerekünknek. A Magyar Tudományos Akadémiához rendszeresen érkeznek be az újabb ötletek, azonban csak kis részüket fogadják el. Több kritérium alapján döntik el, hogy lehet-e majd így elnevezni valakit. Egyik fő szempont az, hogy unisex nevet azonnal elutasítanak. Amerikában ugyan sokan használnak unisex nevet, itthon azonban ilyet nem lehet anyakönyveztetni.

 

Íme a legfurcsább fiúnevek:

Tullió

Lizander

Fajsz

Gida

Cvi

Gotlíb

Fortunátó

Vulkán

Frodó

Gandalf

Lánynevek:

Baucisz

Skolasztika

Eperke

Asszunta

Kandida

Akaiéna

Búzavirág

Persze ezeken kívül még sok érdekesség van. Érdemes azért tisztában lenni, hogy elég kétkedve állnak például a munkáltatók egy Nagy Búzavirág nevű leendő munkavállalóhoz. Az életben sok negatívum érheti azt, akinek ilyen neve van, de az bizonyos, hogy elég különlegesnek számít. Itthon azért érdemes óvatosan bánni a névadással, ugyanis nálunk nem állnak annyira toleránsan az ilyen egyedi nevekhez, mint például más országokban.

A legfurább magyar nevek
Neked hogy tetszenek ezek a nevek?