Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Első szex – vajon ő is akarja?

Első szex – vajon ő is akarja?

Minden kapcsolatban eljön az idő, mikor már nem elég, ha kézen fogva andalogtok a fák alatt, nem elég, ha egy kakaó mellett simogatjátok egymás kezét, nem elég, ha megcsókoljátok a másikat. Mikor már komolyabbra vágynátok, amihez nem feltétlenül van szükség ruhákra, és (helyzettől függően) vízszintesbe helyezkednétek. Hogyan add a szerelmed tudtára, hogy Te már vágysz az első együttlétre?

Már sokszor feszegettük az első szex témakörét, szót ejtettünk arról is, hogy az orális szex mikor, milyen módon kivitelezhető, mik azok a dolgok, amikre nem árt figyelni, beleértve ebbe a másik hozzáállását az effajta örömszerzéshez.

Beszélnünk kell hát arról is, hogy mit tegyél, ha Te már úgy érzed, eljött az ideje az első együttlétnek. Ebben az esetben fontos tényező az is, hogy szüzek vagytok-e még, hogy mennyi idősek vagytok, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezen a téren.

Első szex
Te készen állsz már az elsőre?

Akárhogy is legyen, a kulcsszó: türelem! A szexhez bizalom kell, ami nem alakul ki egyik napról a másikra. Sok lány és sok fiú is arra vágyik, hogy az első szexuális élménye meghitt esemény legyen, azzal az emberrel, akit szeret, akiben megbízik. Vannak olyan kapcsolatok, ahol ez hamarabb kialakul, míg másoknál több időre van szükség.

Először is, haladjatok lépésről lépésre. Nem kell rögtön letépni egymásról a ruhát, amint rátok csukódik egy ajtó. Izgalmasabb is, ha beosztjátok, amitek van, illetve így az esetleges gátlásaitokat is könnyebben leküzdhetitek. Nem árt a másik tudtára adni, hogy elfogadod úgy, ahogy van, hiába egyértelmű ez neked. Az ember olyan állatfajta, aki szereti hallani az efféle dolgokat.

És az unalomig hangoztatott dolgokat se hagyjátok figyelmen kívül: igenis, fontos a romantika. Nem kell feltétlenül gyertyákra és rózsaszirmokra gondolni, de az első alkalomhoz dukál némi romantikus hangulat, ami akár abból is adódhat, hogy csak és mindenekelőtt egymásra figyeltek. Fontos az időzítés: ha attól kell félnetek, hogy akármikor rátok nyithatják az ajtót, nem tudtok kellően ellazulni.

condom-538601_640

Emellett fontos a védekezés. A szenvedély pillanataiban könnyen megfeledkezik erről az ember, éppen ezért jó előre készüljetek fel! Ha tudjátok, hogy nem kell tartani a nemkívánatos következményektől, még egy stresszfaktor kihúzható a listáról.

Mindezt úgy tudod a párod tudtára adni, ha beszélgetést kezdeményezel. Ha készen állsz rá, hogy történjen valami, de nem tudod, hogy ő is így van-e ezzel, üljetek le, és vegyétek sorra ezeket a pontokat. Tudd meg, őt mi aggasztja, tart-e valamitől, hogyan képzeli el az első együttlétet.

Ciki, nem ciki, az első alkalomról lehet és ajánlatos beszélni. Vitassátok meg, hogyan tervezitek a védekezést, kinek mi fér bele, kinek mik a félelmei. A görcsök csodálatos módon tudnak oldódni, ha kimondjuk őket. Ne aggódjatok azon, hogy hülyének tűnhettek attól, hogy kimondjátok azt, ami aggaszt titeket. Még egyszer: a sürgetés nem szerencsés ezen a területen. Ha a másik még nem áll készen, várd meg, amíg ő is megérik rá lelkileg és testileg.

par

Persze, egyéb módon is a tudtára adhatod, amit szeretnél, csokikkal, simogatásokkal, apró bókokkal, de mivégre teremtettek az ajkaink, ha nem azért, hogy használjuk őket? 😉

 

kép: pixabay.com, blogspot.hu