Ennyi erős embert még nem láttál egy helyen!

Rovat

Megosztás

Tíz év után a Strongman Champions League, azaz az erősemberek Bajnokok Ligája április 27-én tér vissza hazánkba.A 12 fős létszámmal startoló versenyen 10 külföldi és 2 magyar versenyző méri össze erejét, köztük a mádi erősember, Juhász Péter, aki tavaly megnyerte a Prémium Strongman League első kiírását. A magyar klasszist kérdeztük a közeli versenyről.

Mit kell tudni a versenyről?

A Strongman Champions League egy olyan szövetség versenye, amely körbejárja a világot, 16 állomásból áll. Az előző fordulót Martinique-en rendezték meg, de világon bárhol megrendezésre kerülhet, a tengerentúl is.

Milyen esélyekkel indul az április 27-i versenyen?

Nagyon erős lesz a csapat, valóban a világ legerősebb emberei érkeznek a versenyre. Nem lehet tudni az esélyeket pontosan, mivel a budapesti versenyre érkezik 2 olyan versenyző is, akikkel még sosem találkoztam. A kanadai sportolót esélyesnek látom a dobogóra. A 12 versenyző közül csak a rendező ország indíthat 2 versenyzőt. Úgy érzem, hogy alaposan felkészültem, nagyon várom már a megmérettetést. Remélem, hogy az első 6 versenyző között fogok szerepelni. Ezt reálisnak gondolom.

Mire a legbüszkébb az eddigi teljesítményei közül?

Nagyon büszke vagyok azokra a világversenyekre, amelyeken a 9 év alatt részt vettem. A martinique-i verseny is óriási élmény volt. Büszkeséggel tölt el, hogy egy kis faluból, ahonnan indultam, el lehet jutni a világ bármelyik részére, ha az ember megfelelő energiát és munkát tesz a versenyzésbe. Tényleg semmi sem lehetetlen! Háromszor nyertem egyéni magyar bajnoki címet, tavaly szereztem meg a negyedik érmemet, természetesen ezekre a magyar sikerekre is büszke vagyok. 17 éve sportolok, ebből 9 év az erősember-kihívás. Általában súlyemeléssel szokták megalapozni ezt a sportot. Az én esetemben ez az erőemelés volt.

Hogyan készül a versenyre?

Az erősember-versenyszámokra speciális versenyeszközökkel lehet felkészülni, ezekkel gyakorolni. Az idei év a 9. szezonom, nagy tapasztalattal rendelkezem már, és minden eszköz a rendelkezésemre áll a felkészülésben. Az edzésprogramban a konkrét versenyeszközökkel edzek, de figyelek arra is, hogy végezzek néhány gyakorlatot a kiegészítő izmok felkészítésére is. Egyedül készülök, ösztönösen érzem már a testem működését. Ha jó formában vagyok és megy az edzés, akkor több munkát elvégzek, jobban terhelem magam, ami mindig meghozza a kívánt eredményt. Amikor azt érzem, hogy gyengébb vagyok, akkor pedig nem viszem túlzásba az edzést.

Hogyan érzi, milyen formában van most a verseny előtt?

Úgy érzem, hogy jó formában vagyok. Mindent megtettem a sikeres felkészülésért. A pénteki napot még főpróbának szánom. Mivel Magyarország biztosítja a versenyt, ezért lehetőségem van a verseny eszközeit kipróbálni. Sárbogárdon az edzőteremben végzek egy főpróbát a verseny súlyaival. Az elmúlt években a Prémium támogatásával Sárbogárdon olyan bázis épült ki, ahol minden eszköz adott, amit csak megkövetel egy BL-forduló. Vasárnap is edzek egy komolyabbat, jövő héten pedig úgy tervezem, hogy óvatosabb, de átmozgató edzéseim lesznek. Izgatottan készülök a hazai versenyre.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta