Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Ennyi pénzből élnek az emberek az ugandai falvakban!

Ennyi pénzből élnek az emberek az ugandai falvakban!

Sokat hallani Afrikával kapcsolatban az éhínségről és a szegénységről. Sajnos ezek hozzá kapcsolódnak ehhez a kontinenshez. Számon kell tartani, hogy milyen kevéssel is kell beérniük az ott lakóknak.

Ugyan Ugandában vannak nagyobb városok, és egyes helyeken az élet színvonala megközelíti a miénket, de ez a legtöbb helyen nincs így. A népesség mintegy 15%-a él csak városokban, a többiek falvakban, valamint eldugott helyeken. Az ország lakossága pedig körülbelül 40 millió fő.

A legnagyobb problémát a megélhetés jelenti. Kevesebb, mint egy dollárból, vagyis 250 forintból kell megélni naponta egy embernek. Ez azt jelenti, hogy havonta körülbelül 8000 forint van, amit be kell osztania. Van, akinek még ennyi sem jut.

Rohamosan növekszik a népesség, így egyre kevesebb jut egy embernek. Becslések szerint egy átlagos családban 6 gyermek van. A születéskor várható élettartam pedig nőknél 53, férfiaknál 55 év. Rengetegen vannak, akiknek nem jut egy minimális esély se a megélhetésre. Az ország átlagéletkora 15 év, ami valami elképesztően alacsony szám. A gyermekhalandóság így nagyon nagy.

A legtöbb embernek saját magának kell megtermelnie az ételt, különben éhen halnának. A különböző segélyszervezetek folyamatosan dolgoznak, hogy valamennyire élhető körülményeket biztosítsanak, azonban sok eldugott helyre és kis falvakba nem tudnak eljutni, így az ott lakók kénytelenek beérni azzal, amit maguk meg tudnak tenni a túlélés érdekében.

Ennyi pénzből élnek az emberek az ugandai falvakban!
Te meg tudnál élni napi egy dollárból?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share