Ennyiféle finom kávé van!

Rovat

Megosztás

Latte, cappuccino, macchiato, annyifélét lehet rendelni már a kávézókban, és sok helyen sajnos nincs kiírva, hogy ez a kávé név mit is takar. Ebben a cikkben megtalálod a legtipikusabbakat, hogy ne félj rendelni új fajtát, és ne maradj le egy finom élményről.

1. Espresso

Ez a legegyszerűbb kávé, amit kérhetsz. Erős, rövid és fekete. Hivatalosan 30 ml fekete kávé, semmi más.

2. Lungo

Ez a hosszú kávé, ami kevésbé koncentrált, mint a rövid espresso, ez 90 ml hivatalosan.

3. Latte

Na elég is a fekete kávékból, jöhet egy kis tej a kávéhoz! A latte egy shot fekete kávét, vagyis egy espresso-t tartalmaz, ami 60ml, ehhez pedig jön a tej, ami lágyítja az ízét a kávénak, ez a réteg pedig 300ml gőzölt tej, az ital tetején pedig 2 ml tejhab.

4. Flat white

A flat white hasonló lehet első hangzásra a lattéhoz, de nem teljesen így van. Ausztrálok kedvence ez a finom ital. A 60 ml espresso adott, ehhez pedig 120 ml tej jön, tejhabbal a tetején. Ha még nem próbáltad, már a legtöbb helyen lehet így kapni a kávét.

5. Cappuccino

A klasszikus olasz kávé sem maradhat ki a sorból, ami 60 ml espressoból, 60 ml gőzölt tejből és 60 ml tejhabból áll.

6. Affogato

Meleg nyári napon tökéletes lehet ez a frissítő kávé különlegesség. Fagyi kávéval! 90 ml vaníliafagyi, erre pedig a szokásos 60 ml espresso. Édes, hűsítő és ébresztő is egyben.

7. Americano és café con hielo

Nekem a kettő nagyon hasonlónak tűnik, ezért is került egybe, az americano 60 ml espressót és 90 ml forró vizet jelent, a con hieló pedig pedig annyit jelent hogy az espressohoz két vagy három jégkockát adnak. Így, ahogy felolvadnak a jégkockák, szinte egy finom jeges americanot kapunk.

8. Con panna

Ez a cuki nevű kávé így utolsóként espressoból és 90 ml tejszínhaból áll. Összességében még ezernyi féle kávé különlegességet össze lehet hozni, de ezek az alapok, amiket a legtöbb helyen megtalálhatsz, bátran próbálgasd ki őket, hogy melyik is az, amelyik a te ízlésednek a tökéletes. Akár otthon is könnyedén elkészítheted őket, ha úgy tartja kedved!

Foot: medicalnewstoday.com
Foot: medicalnewstoday.com

Borítókép: drum.fit

Kávé, kávé, kávé!
Te szoktál kávézni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta