Ezt nézed:  / Hírek / Programok / Suli / Érdekelnek a tudományok? Mutasd meg az ötleteidet!

Érdekelnek a tudományok? Mutasd meg az ötleteidet!

A Magyar Innovációs Szövetség idén 30. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával csütörtökön Budapesten.

A jövő azon múlik, hogy lesz-e elegendő tehetséges fiatal, aki tenni akar Magyarország érdekében. Az NKFIH elnöke arra biztatta a fiatalokat, legyenek bátrak és mutassák meg ötleteiket a verseny keretében.

Az első fordulóra november 25-ig a fiatalok természettudományos ötletük legfeljebb kétoldalas vázlatának feltöltésével pályázhatnak. Az első fordulóból továbbjutó versenyzőknek 2021. április 1-ig lesz lehetőségük a projekt részletes kidolgozására. A közleményben kiemelték, hogy a sikeres szereplés a versenyen a korábbi 30 helyett már 100 többletpontot fog érni a jövő évi egyetemi felvételin.

Idén újdonságként a legjobb és a legtöbb versenyzőt elindító tanár ösztöndíjat kap a verseny befejezésekor, 600-800 ezer forint értékben, azokat az iskolákat pedig ahol szakkörök, innovációs vagy kreatív klubok működnek, támogatni kívánják 1 millió forinttal.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share