Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Érkezik a Marvel első transznemű szuperhőse! Mit gondoltok erről?

Érkezik a Marvel első transznemű szuperhőse! Mit gondoltok erről?

Most már egészen biztos, hogy véget ér a „heteró-fehér-férfiak” kora, legalábbis a Marvel Univerzumban egészen biztosan. A Fekete Párduc és a Marvel Kapitány után ugyanis hamarosan érkezik az első transznemű szuperhős is!

Noha a Bosszúállók: Végjátékkal gyakorlatilag minden szálat elvarrt a Marvel a maga nagy évtizedében, de ez korántsem jelenti azt, hogy véget értek volna a képregényadaptációk, hiszen már javában forgatják az Eternals, azaz az Örökkévalók című filmet, amely amellett, hogy olyan sztárokkal apellál, mint Angelina Jolie és Salma Hayek, az első meleg karakter is feltűnik majd benne.

De nem csupán a homoszexuális Ikaris lehet az egyetlen új hős a filmben: azt rebesgetik, hogy talán már ebben a műben feltűnhet az első transznemű szuperhős is!

Erre lehet következtetni legalábbis Kevin Feige, a Marvel Stúdió elnökének nyilatkozatából, aki szerint nagyon hamar megismerhetjük majd a Marvel első transznemű szereplőjét.

Sokan egyébként nem is az Örökkévalókra voksolnak, mint olyan filmre, amely elsőként visz a Marvel Univerzumba transznemű karaktert, ott van ugyanis a Thor: Love and Thunder című film, amelynek az alapjául szolgáló képregényben már szerepel Sera, a szárny nélküli férfi angyal, aki identitásának engedve nőként éli életét.

Akármelyik film is lesz az, amelyben feltűnik a transznemű szereplő, mind ő, mind a meleg szuperhős is jelzi, hogy a Marvel stílust váltott, már ami a szuperhősök személyét illeti.

Hiszen nem is olyan rég, még csak és kizárólag „heteró-fehér-férfiak” birtokolhattak természetfeletti képességeket és hajthattak végre hőstetteket, a mostani Marvel Univerzumban azonban kényelmesen megférnek mellettük a fekete szuperhősök, mint a Fekete Párduc, a női karakterek, mint Marvel Kapitány, s úgy tűnik, hamarosan lesz egy meleg, egy transznemű, sőt még egy siket szereplője is a hősök világának.

Feige szerint nem kell nagy dolgokra gondolni mindezen hírek hallatán, a nyitottság oka ugyanis annyi, hogy azt szeretnék, ha a közönség valamennyi tagja viszontláthatná önmagát egy-egy karakterben.

Képek: youtube.com

Érkezik a Marvel első transznemű szuperhőse!
Mit gondoltok erről?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share