Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Így képzelték el 2020-at a filmesek!

Így képzelték el 2020-at a filmesek!

A jövő jóformán mindenki fantáziáját izgatja: nincs abban semmi meglepő, hogy megannyi alkotás épül arra, hogy 2020-ban mennyire más is lesz az élet.

Lássunk hát pár példát!

A beszédes című az A Föld megsemmisítése nem árul zsákbamacskát.

Nick Lyon sci-fijében a technika, pontosabban az olcsó és tiszta energiát termelő részecskeütköztetők sodorják végveszélybe a civilizációt. Terroristák, furcsán viselkedő tudósok, az általános iskolában oktatott fizikai törvényszerűségek nagystílű ignorálása és tömény, fizikai fájdalmat okozó hülyeség: aligha véletlen, hogy az alkotás vajmi kevés rajongót szerzett magának.

A forgatókönyvírók többsége azzal a gondolattal játszott el, hogy planétánk rettenetes szörnyetegek játékszere lesz.

A 2020: A tűz birodalma cselekménye szerint fajunk a kihalás szélére sodródott, mivel sárkányok megállíthatatlan hordái ritkították meg a populációt. 

A megmaradt kevesek középkori, vagy még rosszabb körülmények között, éhezve-rettegve bujkálnak az irgalmat nem ismerő kreatúrák elől. De hosszabb távon látszólag nekik sincs reményük a túlélésre – ám bátor vadászok egy csoportja elhatározza, hogy egy ravasz tervvel végső csapást mér a pikkelyes fenevadakra.

A Tűzgyűrűben sem vidámabb a helyzet: ebben óriási rémalakok törnek a bolygóra egy dimenziók között nyíló hasadékon át.

Némi öröm az ürömben, hogy támadásuk kevésbé sikeres, mint a lángokat köpő, szárnyas bestiáké. Így az ellenállók nem nyílpuskákkal és hasonló, régimódi fegyverekkel, hanem gigászi, jaegereknek nevezett robotokkal ritkítják az agresszorokat.

A technika a Tom Cruise nevével fémjelzett A holnap határában is fontos szerephez jut.

A Föld védelmezői speciális, mechanikus külső vázakba bújva próbálják megállítani a mimikeknek hívott űrlények hordáit. De legfőbb fegyverük a világhírű színész által megformált William Cage különleges képessége. A harctéren kezdetben csetlő-botló férfi ugyanis egy időhurokba került: ergo ha meghal, újra a sorsdöntő ütközet előtt tér magához, és újabb esélyt kap arra, hogy végzetes csapást mérjen a hódítókra.

A Hang nélkülben ellenben szó sincs közel egyenlő esélyekről, vagy harcról.

A képlet roppant egyszerű: ha a közel sebezhetetlen, villámgyors és rendkívül éles hallású idegenek észrevesznek valakit, annak vége. Az Abbott család tagjai ezért néma csendben, elképesztő biztonsági intézkedések közepette tengetik napjaikat. Próbálnak minél kevesebbet gondolni arra, hogy mi lesz akkor, ha Evelyn, az édesanya (a família legidősebb nőtagja) megszüli a gyermekét.

Képek: imdb.com

Így képzelték el 2020-at a filmesek!
Szerinted milyen lesz 2020?

Gera Krisztián

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share