Értelmetlen játékok tárháza, avagy nem csak a boltban fogy a cukorka

Rovat

Megosztás

Rengeteg egyszerű játék ért már el akkora sikereket a világon, hogy el sem hinnénk, pedig a képlet nagyon egyszerű. Manapság mindenki a telefonját vagy a táblagépét nyomkodja, amikor csak teheti, hiszen ezt bárhol lehet használni, az ember még a buszon vagy a WC-n sem unatkozik, és úgy érzi, nem vesztegetett el egyetlen percet sem aznap. Nos az igazság az, hogy a Candy Crush Saga és a többi hasonló csodajáték rengeteg időt vesz el az életünkből, és talán legalább annyi pénzt is a tárcánkból.

A Candy Crush Saga 2012 áprilisában robbant be a a Facebookos játékok sorába, majd szépen lassan mindenféle operációs rendszerrel ellátott kütyüre elérhetővé vált. A játék nagyon egyszerű, mivel a lényege annyi, hogy ki kell cserélni két cukorkát a táblán úgy, hogy egymás mellett legalább három egyforma legyen. Természetesen a megjelenés óta tömegével érkeznek a kiegészítő pályák, a nehezebb szintek, így ma már több, mint 1300 pályán játszhatnak a fanatikusok, de akinek nem lenne elég ez a sokféle lehetőség, az a Cukorkák királyának is segíthet a különböző küldetéseken, függetlenül a sok cukor cserélős táblától.

Candy-Crush-saga-52

Hogy mennyi az annyi?

A játék tele van megvásárolható kiegészítőkkel, segítő manókkal, amiket ha kifizet az ember, előrébb jut a különböző szinteken. Azt gondolnánk ez senkit sem érdekel, de a kissé szomorú igazság az, hogy a 2012 áprilisi megjelenés óta több, mint 3 milliárd dollárt költött a világ a játékban megvásárolható micsodákra. Röpke egy évvel a megjelenés után már majdnem 7 millió előfizetővel rendelkezett a Candy Crush Saga, és napi 633 ezer dollárhoz juttatták a készítőket csak az iOS operációs rendszer használói. Tavaly egy kicsit csökkent ez a hatalmas népszerűség, de ennek a mértéke elhanyagolható a játékosokhoz és a levásárolt összegekhez képest.

candy-crush-saga-publisher-delays-ipo-over-fears-game-has-become-too-successful

A játékos segítséget kérhet a barátaitól is, ha elakad, így nincs olyan ember a Facebookon, aki ne kapott volna már legalább egy Candy Crush Saga meghívót az értesítései közé. Aki viszont kipróbálja, azt egy jó időre biztosan beszippantja a játék, nem is hinnénk mennyire. Rengeteg cikk van arról a neten, hogy mekkora mértékű függőséget tudnak okozni egyes játékok, és van olyan is, aki 236 dollárt volt képes elkölteni ebben a cukorka pakolós alkalmazásban, mielőtt rájött volna, hogy mennyi időt és pénzt szánt erre, feleslegesen. Mert ugye a cukorkákat nem eheted meg, bármennyire is szeretnéd.

Candy Crush Saga
Játszottál már a Candy Crush Saga-val?

 

Fotók: play.google.com, independent.co.uk, businessinsider.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta