Érzelmi kötődés bizonyos tárgyakhoz

Rovat

Megosztás

Az életünk során rengeteg tárgyat szerzünk. Ajándék formájában kapunk valamit vagy összegyűjtjük a rávalót és megvesszük magunknak. De vannak ezek közül is olyan tárgyak, amik sokkal közelebb állnak hozzánk és komoly jelentésük van a számunkra.

Az, hogy bizonyos dolgok sokkal közelebb állnak hozzánk, mint mások, teljesen normális. Azok kedvesek leginkább a szívünknek, amit egy bizonyos személytől kaptunk. Megőrizzük, mert nem csupán egy tárgy, hanem egy bonyolult és komoly érzelemsor is mellé párosul. Valaki lehet, hogy csak egy plüss macit lát benne, valakinek viszont ez mindennél többet ér.

Az életünket annyi minden befolyásolja és olyan sok dolog megfordul a kezünk között, hogy szinte felsorolni is lehetetlen. Azonban a számunkra jelentős dolgokra mindig emlékszünk és bármikor felidézzük, hogy melyiket kitől kaptuk, esetleg mi a történetük. Hosszú percekig tudnánk mesélni róla és még utána is lenne mit mondani. A dolgok, amik nemcsak történeteket mesélnek el, hanem az életünket határozzák meg.

Kapásból mindenki fel tudna sorolni legalább 2-3 olyan tárgyat, amitől semmi pénzért se válna meg. Ugyanúgy én is így vagyok ezzel. Ha hiányzik valaki, jó érzés elővenni és a kezünkbe fogni, így valamelyest csökkenteni lehet a bennünk lévő hiányérzetet.

Anitának (13) is vannak ilyen dolgai. A szüleitől kapott ajándékokat mindig nagy becsben tartja és vigyáz rájuk. Imádja a plüssöket, ezért mindig azt kap, de elmondása szerint ez olyan, amit sose lehet megtudni és sose lehet elég belőle. Számára ezek jelentik azokat a dolgokat, amitől sose válna meg.

Érzelmi kötődés bizonyos tárgyakhoz
Te megőrzöd a számodra fontos dolgokat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta